Conferència sobre les coincidències entre Pasolini i Lorca, en el centenari del naixement de l’intel·lectual italià

  • Gabinet de Premsa
  • 23 de febrer de 2022
 
Pier Paolo Pasolini, Federico García Lorca.
Pier Paolo Pasolini, Federico García Lorca.

La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació acull el dimecres 2 de març una conferència sobre els punts de coincidència i de diferència entre Pier Paolo Pasolini i Federico García Lorca. La sessió, a càrrec del professor Juan Carlos de Miguel, començarà a les 19 hores a la sala d’actes.

‘Pasolini/Lorca. Dos estels en la nit’ és el títol de la conferència, organitzada pel Departament de Filologia Francesa i Italiana. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament. La presentació la realitzarà la professora Giulia Colaizzi, del Departament de Teoria dels Llenguatges.

El 5 de març de 1922 naixia a Bolonya (Itàlia) Pier Paolo Pasolini, artista i intel·lectual molt rellevant, dotat d’una forta originalitat. La seua incansable activitat de poeta, prosista, dramaturg, cineasta i polemista deixa un vast i viu llegat, malgrat que la seua vida va ser violentament truncada amb tan sols 53 anys.

Com a homenatge, en el centenari, el professor Juan Carlos de Miguel compararà la seua figura amb la d’un altre gran artista del segle XX, l’espanyol Federico García Lorca, mort també violentament als 38 anys. Se seleccionaran alguns punts de coincidència (i de diferència) en les seues trajectòries biogràfiques i artístiques, filant trames d’un teixit històric hispà-italià.