El Congrés d’Investigació Biomèdica (CIB) celebra la seua novena edició.

  • Gabinet de la Rectora
  • 10 de març de 2021
 

El Campus de Burjassot de la Universitat de València acull el IX Congrés d’Investigació Biomèdica, un punt d’encontre d’estudiants, investigadors i científics que es desenvoluparà en modalitat híbrida.

Del 10 i fins el 12 de març el Campus de Burjassot de la Universitat de València acull la IX edició del Congrés d’Investigació Biomèdica (CIB), un esdeveniment organitzat principalment per estudiants de la Universitat i amb una naturalesa científica i divulgativa, amb la finalitat d’esdevindre un punt de trobada entre estudiants, investigadors i científics.

Aquesta edició compta amb un total de 350 participants i es desenvoluparà en un format híbrid que combinarà les activitats presencials amb l’assistència mitjançant plataformes virtuals permetent gaudir de la qualitat científica, dels tallers i dels concursos organitzats d’una manera segura.

El CIB 2021 ha organitzat un total de 33 tallers diferents sobre temàtiques que van des de la vigilància genòmica, la innovació tecnològica com la intel·ligència artificial o la segmentació 3d aplicada a la medicina, a investigacions sobre microorganismes concrets i tècniques bàsiques.

A més a més, el congrés compta amb conferències, comunicacions i debats en els que participaran ponents de renom en el món de la investigació com són la investigadora de la UC3M-CIEMAT i doctora en Farmàcia, Marcela del Río; l’investigador i divulgador científic, José Miguel Mulet; la professora d’Investigació en l’Institut de Neurociències (CSIC-UMH) i membre del CIBERER, Ángela Nieto; i l’investigador del Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars Carlos III, Eduardo Oliver; entre d’altres.

L’acte inaugural ha tingut lloc en el matí d’avui al saló d’Actes de la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de València en la que han participat la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; la degana de la Facultat de Ciències Biològiques, M. Carmen Bañó; la presidenta del IX Congrés d’Investigació Biomèdica, Aroa Ferrer; el director econòmic de INCLIVA, Vicente de Juan; la representant del FISABIO, Patricia Fernández; la vicedecana d’Ordenació Acadèmica de la Facultat de Medicina i Odontologia, Amparo Ruiz; el delegat del CSIC en la Comunitat Valenciana, Juan Fuster; i el director general del CAC; Enrique Vidal.

A continuació s’ha procedit amb la primera activitat científica i divulgativa a càrrec de Ángela Nieto, qui ha sigut l’encarregada de pronunciar la conferència inaugural que duia per nom Activació aberrant de programes embrionaris de càncer i degeneració d’òrgans.