El Conseller de Sanitat Universal i Salut Pública dóna una xarrada amb l’estudiantat de medicina de la UV sobre l’atenció primària

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 15 de febrer de 2023
 

L'acte, realitzat a l'Aula Magna de la Facultat de Medicina de la UV, va acollir prop de 200 estudiants, que van poder conéixer de primera mà la situació actual de l'atenció primària i les perspectives de futur.

L’estudiantat de medicina de la Universitat de València va participar ahir en una xarrada col·loqui amb el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, en el que han pogut conèixer de primera ma quines són les polítiques i estratègies que està duent endavant el govern de la Generalitat Valenciana en el camp de la medicina familiar. Unes accions adreçades a enfortir l’atenció primària, un dels pilars bàsics del sistema assistencial de salut i un dels que més ha sofrit en la passada pandèmia, evidenciant la seua importància i la necessitat de destinar-hi uns majors recursos.

També han conegut quina és la situació actual d’aquesta especialitat, les seues particularitats respecte a les altres especialitats d’atenció mèdica, les seues perspectives de futur així com les línies estratègiques establertes que marcaran el camí de l’atenció primària en els pròxims anys.

L’acte ha comptat amb la moderació de la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; i amb la participació del subdirector general d'Activitat d’Assistència Integrada; el degà de la Facultat de Medicina, Francisco Javier Chorro; el professor i responsable d’Atenció Primària en la UV i director mèdic de l’Hospital Clínic Universitari de València, Jorge Navarro; i la presidenta de la comissió nacional de l’Especialitat de Medicina Familiar i Comunitària, Ana Arbaizar.

Per acabar, els i les assistents han comptat amb un col·loqui en el que ha pogut traslladar als diferents ponents els seus dubtes i inquietuds al voltant de l’atenció primària.