Desembre Europeu UV encara els últims dies d’activitats al voltant de la Capitalitat Verda Europea de València en 2024

  • Fundació General UV
  • 14 de desembre de 2023
 
Cartell Desembre Europeu 2023

El Centre de Documentació Europea de la Universitat de València es troba immers en plena celebració de l’edició de 2023 del cicle cultural Desembre Europeu, amb una programació que inclou més d’una dotzena d’activitats en diferents espais de la Universitat.

L’edició d’enguany centra la seua atenció en la capitalitat verda europea de València el pròxim 2024. Així doncs, les propostes programades, entre les quals es troba la música, el cinema, la ràdio, la literatura, el debat o la presentació de projectes, aborden la reflexió sobre l’entorn natural i la conscienciació ecològica. Totes les activitats del cicle són gratuïtes i poden seguir-se en xarxes socials amb els hashtags #DesembreEuropeu2023 i #EUGreenCapital.

El Desembre Europeu s’inaugurava el passat 30 de novembre amb una conferència magistral del naturista, escriptor i director Joaquín Araujo, referent internacional en la relació entre l’ésser humà i la natura, en el marc del cicle 'Les raons d'Europa' de l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la UV.

El programa d’activitats arrancava divendres dia 1 amb el webinar ‘Progressos de la UE en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)’. Així mateix, el cicle ha dedicat un espai per al debat i la reflexió mediambiental amb una proposta ja fixa, com és la tertúlia ‘Café amb projectes’, en aquesta ocasió amb el títol ‘Unió Europea a la Comunitat Valenciana’.

València Capital Verda Europea 2024

L’espai multiusos de Las Naves acollirà aquest dijous, dia 14, a les 17 hores, una anàlisi mediambiental i sobre la sostenibilitat en el context local valencià amb la taula redona 'És València una ciutat verda?', que comptarà amb la participació de col·lectius socials i membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de València. A més, en el marc d’aquest espai, es donaran a conèixer els eixos del programa d'activitats com a part de la capitalitat verda de València 2024.


També aquest dijous, a les 19 hores, tindrà lloc a la sala Hort de Tramulleres del Jardí Botànic de la Universitat de València la conferència literària ‘Liternatura, aire fresc per a la literatura’, una conversa entre el doctor en Filosofia i antropòleg Santiago Beruete i la poeta i gestora cultura Luri Romero, que ens acostarà a les diverses formes de narrar la natura, per diferents autors i autores, des del segle XIX als nostres dies.

Finalment, com a activitat transversal, es podrà visitar la mostra ‘El pilar europeu dels drets socials’, exposició del teamwork de la Comissió Europea a la Biblioteca Ciències Socials de la Universitat de València, des del 4 de desembre i fins al 20 de gener de 2024. 

El Desembre Europeu està organitzat per la Universitat de València, amb el suport en la seua organització de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València i múltiples institucions i entitats valencianes i europees. Proposa activitats acadèmiques i culturals, des de debats, taules redones i conferències, fins a una àmplia programació que inclou música, cinema, ràdio o literatura.

 

Més informació:

Imatges: