El disseny com a eina de transformació social a La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 28 de febrer de 2020
 
Marisa Gallén i Isabel Rincón.
Marisa Gallén i Isabel Rincón.

Marisa Gallén, actual presidenta de l'Associació València Capital Mundial del Disseny i Premi Nacional de Disseny 2019 atorgat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, i Isabel Rincón de Arellano, dissenyadora gràfica i sòcia de Gallén , foren les protagonistes d'una nova edició del cicle 'Dones d'avui' que organitzen la Fundación Cañada Blanch i la Universitat de València al Centre Cultural La Nau. El paranimf va ser el lloc triat, el 27 de febrer, perquè ambdues explicaren com el disseny gràfic pot utilitzar-se com a motor de canvi social.

Com ha aconseguit València convertir-se en World Design Capital 2022 per a la World Design Organization? Quin és el procés creatiu d'aquestes dues dones que treballen braç a braç en l'estudi Gallén+Ibáñez? A quins reptes s'han enfrontat en la seua carrera professional? Aquests són alguns dels temes de què parlaran les dues expertes. El moderador de l'acte serà Juan Viña, president de la Fundación Cañada Blanch.

“Una ciutat moderna es caracteritza per les personalitats que la representen: el seu empresariat, els seus artistes, el personal científic i els intel·lectuals... i ara, cada vegada més, els qui es dediquen al disseny. En aquest sentit, Marisa Gallén i Isabel Rincón de Arellano són unes excel·lents representants de València i, per això, la Fundación Cañada Blanch vol apostar per les seues veus, així com per la seua perspectiva”, assenyala Viña. Així mateix, el president de l'entitat es mostra orgullós d'aquest cicle que situa les dones com les principals protagonistes i que aposta fermament per la seua trajectòria.

Què és Dones d'avui?
En una societat en què els homes, majoritàriament, són els que ocupen no solament els llocs de responsabilitat sinó també les taules redones, els debats i els fòrums, la Fundación Cañada Blanch vol equilibrar aquesta situació. Per això, Dones d'avui naix com una resposta que col·loca en el punt de mira les dones i reivindica la seua feina a través del seu discurs i de les seues obres. La pintora Paula Bonet i l'escriptora Luna Miguel van ser les encarregades d'inaugurar aquest cicle el mes de gener passat al Jardí Botànic de la Universitat de València, que es prolongarà durant tot l'any.