Divendres, en directe, Solemne Acte d’Obertura de Curs, des de les 9:30 hores

  • Gabinet de la Rectora
  • 8 de setembre de 2022
 
Divendres, en directe, Solemne Acte d’Obertura de Curs, des de les 9:30 hores

La Universitat de València reprendrà aquest divendres 9 de setembre, al Paranimf, la celebració del Solemne Acte d’Obertura de Curs. Les classes s’iniciaran el dilluns 12 de setembre. L’acte d’obertura de curs es podrà seguir, en directe, a través del web de la UV, amb una programació especial que s’inicia a les 9:30 hores.

Al llarg de la història la Universitat de València ha celebrat l’inici de curs amb un solemne acte acadèmic al Paranimf de l’històric edifici del carrer de La Nau, hui Centre Cultural de la Universitat.

Les mesures aplicades per previndre l’expansió de la pandèmia per COVID-19 han fet que, al llarg d’aquests darrers dos anys, no s’haja celebrat aquest acte, atenent a les característiques pròpies del Paranimf, un espai singular i històric, amb ventilació limitada i seients en forma de banc que no permetien mantenir les condicions de seguretat, com tampoc l’ús de la tradicional vestimenta acadèmica. Per això, els cursos 2020-2021 i 2021-2022 foren oberts en el marc d’un acte institucional celebrat al Claustre.

La finalització de les mesures preventives contra l’expansió de la COVID-19 establerta per les autoritats sanitàries suposa el retorn al Paranimf i al format clàssic d’acte acadèmic, reprenent-se també la pronunciació de la lectiu, lliçó magistral, que cada any correspon a un centre.

Així, enguany, l’acte d’obertura de curs tornarà a comptar amb la participació de l’orfeó universitari, que interpretarà els himnes acadèmics Veni Creator, a l’inici de la sessió, i Gaudeamus Igitur, en acabar, i el professorat lluirà la vestimenta corresponent al grau de doctorat, formant en processió acadèmica.

 

Estructura de l’acte

L’acte s’inicia amb aquesta processó, la interpretació de l’himne acadèmic i la lectura, per part de la secretària general de la Universitat d’un extracte de la memòria del passat curs acadèmic.

Tot seguit el professor Enrique Dedé, catedràtic emèrit de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries pronunciarà la lliçó magistral, amb el títol

Finalitza l’acte la presidència, amb les intervencions de l’Honorable Consellera d’Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, qui participa en representació del govern valencià, i de la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, qui declarà oficial obert el curs acadèmic a la nostra institució.

 

L’obertura, en directe, per UVcomunicació

El Solemne Acte d’Obertura de Curs es retransmetrà, en directe, a través del web de la Universitat de València, en un senyal produït per UVcomunciació i realitzat pel Taller d’Audiovisuals, TAU.

Com a novetat en les retransmissions d’actes acadèmics, enguany s’emetrà un programa especial que introduirà aquest acte en el qual participaran la secretària general, la vicerectora d’Estudis i el catedràtic de l’ETSE, Enrique Dedé.

Des de les 9:30 hores poden seguir aquest programa en directe a través d’aquest enllaç: www.uv.es/eventosuv