Econcult i l’Observatori Cultural de la Universitat de València organitzen dues jornades sobre innovació i internacionalització de la cultura

  • Fundació General UV
  • 14 de setembre de 2023
 
Cartell del projecte Chebec

L'Observatori Cultural de la Universitat de València i Econcult (Unitat d'Investigació en Economia de la Cultura UV) organitzen els pròxims 19 i 20 de setembre a València dues jornades sobre cultura, innovació i internacionalització entorn dels projectes europeus Chebec i CreativeWear.

Dirigides per Raúl Abeledo, investigador principal de tots dos projectes, les jornades reuniran en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València prop de 20 projectes culturals innovadors que presentaran les seues propostes. A més, es comptarà amb 5 conferències de professionals en internacionalització cultural, propietat intel·lectual i finançament de projectes. La inscripció és gratuïta i pot realitzar-se a través de la web de l'Observatori Cultural.

L'objectiu d'aquestes jornades és donar a conéixer els resultats de dos projectes europeus desenvolupats per Econcult a València i generar un grup de treball i debat sobre cultura. El fil conductor serà: "Què pot fer la internacionalització cultural per la innovació social i territorial?".

El matí del dia 19 estarà centrada en “Estratègies d'Internacionalització per al sector cultural” sobre la base del projecte europeu Interreg MED Chebec. Els 7 projectes culturals participants presentaran les seues idees en Pechakucha, un format didàctic i visual. Les iniciatives presentades seran Ana Illueca Ceramics, La Collita Comunicació, la Cooperativa Barret Films, PhotOn Festival, Drawfolio, Ikebanah Arts Escèniques i Saltarinas. Durant la jornada també participaran Antonia Blau, directora general del Goethe-Institut Madrid, Marta C. Devesa, advocada i gestora cultural, i Pau Rausell, director de ECONCULT, els qui oferiran dues xarrades sobre innovació a les ciutats, drets de propietat intel·lectual i el valor de la internacionalització cultural en l'actualitat, respectivament.

Així mateix, el dia 20 de setembre estarà centrat en la innovació dels serveis culturals i creatius a través del projecte europeu Interreg MED CreativeWear. En la jornada participaran 11 projectes innovadors nacionals i internacionals: Las Naves de València, Unit Experimental de la Universitat Politècnica de València, I-Team Relais Culture Europe, Teatre del Raval de Gandia - LaCasaCalba, SILKNOW de la Universitat de València i el Arxiu Valencià del Disseny de la UV, MESOC, Palimpsest, Designscapes, Artcast 4D i Locarts. La jornada la tancarà una conferència sobre finançament de projectes a càrrec de María Iglesias, representant de la Unitat de Polítiques Culturals de la Direcció General d'Educació, Joventut, Esport i Cultura de la Comissió Europea.

L'esdeveniment compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, Interreg MED Programme, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València i de Caixa Popular. 

L'assistència a aquestes jornades és d'inscripció necessària i gratuïta a través del web de l'Observatori Cultural de la UV.