Elena Mut, primera dona a ocupar el Deganat de la Facultat de Ciències Socials

  • Gabinet de Premsa
  • 1 de març de 2024
 
Elena Mut.
Elena Mut.

Elena Mut Moltalvá s’ha convertit aquest divendres (1 de març) en la primera dona a ocupar el Deganat de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València. Substitueix en el càrrec el professor Albert Moncusí, que ha exhaurit els dos manaments. Mut era l’única candidata i ha obtingut 28 vots favorables, quatre en blanc i tres nuls.

En l’equip directiu l’acompanyen Mireia Llobera (secretària de la facultat i presidenta de la Comissió de Qualitat del Centre), Francisco Ródenas (vicedegà d’Estudis i Postgrau, i president de la Comissió de Grau), Anna Giulia Ingellis (Relacions Internacionals i Mobilitat, i presidenta de la  Comissió de Grau en Sociologia i en el doble grau de Sociologia i Ciències Polítiques), Jordi Giner (Organització Acadèmica) i Josep Vicent Pitxer (Participació, Cultura i Sostenibilitat, i president de la Comissió Grau en RRLL i RRHH).

Diplomada en Treball Social i llicenciada en Sociologia, Elena Mut és doctora en ‘Gènere, Subjectivitat, Coneixement i Cultura’ per la Universitat de València. Així mateix, va cursar el màster en Immigració en la Universitat Pontifícia de Comillas.

Professora en el Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de València des del 2002, ha impartit docència en el grau de Treball Social, Sociologia, en el doble grau en Sociologia i Ciències Polítiques, en el màster en Gènere i Polítiques d'Igualtat, en el màster en Cooperació al Desenvolupament i en e màster en Nutrició Personalitzada i Comunitària, així com en diverses titulacions de postgrau en cooperació internacional i migracions en altres universitats (Universitat Autònoma de Madrid, Universitat d’Alacant i Universitat Jaume I).

Ha estat secretaria de departament, coordinadora de mobilitat en el Grau en Treball Social, membre de la CAT de Treball Social, de la CCA del Màster en Gènere i Polítiques d’Igualtat i del Màster en Cooperació al Desenvolupament, i de la Comissió de Doctorat en Ciències Socials.

Com a investigadora, Elena Mut és membre de l’equip de la Càtedra d’Economia Feminista i de la Comissió Mixta de la Càtedra Nova Transició Verda (Turisme), les dues de la Universitat de València. És investigadora de l’Institut Universitari d’Estudis de les Dones (IUED) i forma part de l’equip d’investigació Desigualtats Socioeconòmiques i Polítiques Públiques amb Perspectiva de Gènere (GENDESPOL). Igualment, és col·laboradora de l’equip Migracions, Diversitat i Cohesió Social (MIDICO).

Membre de la Xarxa Espanyola d'Estudis del Desenvolupament (REEDES) i de la Comissió d'Investigació i Transferència de l'Associació Universitària Espanyola de Treball Social (AUETS), compta amb una llarga experiència professional de quasi 20 anys en els àmbits d'immigració i en el de cooperació internacional per al desenvolupament des de la perspectiva feminista, huit dels quals ha residit a Amèrica Llatina. Al llarg de la seua trajectòria professional ha combinat la vida acadèmica amb el compromís social, participant de diverses entitats socials.