Elia Saneleuterio, premi Rafael Morales amb una obra sobre secrets extra-acadèmics de les universitats

  • Gabinet de Premsa
  • 9 de gener de 2024
 
Elia Saneleuterio.
Elia Saneleuterio.

La professora de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València Elia Saneleuterio Temporal ha guanyat el XLIX Premi de Poesia Rafael Morales 2023, convocat per l’Ajuntament Talavera de la Reina, i dotat amb 9.000 euros. En aquesta edició han concorregut més de 570 poemaris d’arreu del món. L’obra guardonada, titulada ‘Dos o tres/dos tercios’, es publicarà en la Col·lecció Melibea de Poesia.

‘Dos o tres/dos tercios’ és un poemari-novel·la la trama del qual explora els secrets de les estades acadèmiques i les relacions d’atracció i poder entre un catedràtic i una becària de doctorat.

El regidor de Cultura de Talavera, Enrique Etayo, ha destacat que aquest premi s’ha convertit en un clàssic dels certàmens poètics tant dins com fora d’Espanya.

L’autora, que signa com a Elia S. Temporal, és professora titular al Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, des d’on dirigeix ​​el grup de recerca TALIS. Com a poeta, ha publicat ‘De cómo ya no duermo sola’ (2006), ‘Encara sospire nits’ (2007), ‘Al nord amb els teus ulls’ (2016), ‘Poetes d’exili’ (2016), ‘180º’ (2019), ‘Cuaderno de las tres estaciones’ (2021), 'a/brazadas' (amb Mar Busquets, 2023).

Elia Saneleuterio ha obtingut diversos reconeixements literaris per la seua obra, entre ells el Premi de la Crítica Valenciana. A més, recentment, ha llançat 'A/B Poesia', una web per promocionar la lectura i escriptura poètiques. L’acte líric transcendeix la individualitat amb l’obertura del diàleg, que es pot experimentar online en aquest enllaç: https://www.abpoesia.com/