Un equip liderat pel professor Carles Xavier Simó elaborarà una enquesta del CIS sobre la joventut espanyola

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 25 d’abril de 2018
 
 David Gil Solsona i Carles Xavier Simó Noguera
David Gil Solsona i Carles Xavier Simó Noguera.

El CIS (Centre d’Investigacions Sociològiques) ha adjudicat l’elaboració d’una enquesta sobre els canvis en la joventut espanyola en el seu pas a l’edat adulta a un equip liderat per Carles Xavier Simó Noguera, professor titular del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València.

El projecte sobre el qual l’equip liderat per Simó elaborarà el mòdul d’enquesta porta com a títol Biografies d’emancipació, generacions i canvi social a Espanya. Junt amb l’investigador principal, formen part del projecte el doctorand del Programa de Formació de Professorat Universitari (FPU) David Gil Solsona i la doctora Almudena Moreno Mínguez, de la Universitat de Valladolid. En la resolució per la qual s’adjudica el projecte, el CIS destaca “el seu interés indiscutible, la seua excel·lència metodològica, la seua oportunitat i pertinència, així com l’experiència contrastada de l’equip investigador”.

Aquest mòdul d’enquesta produirà dades retrospectives sobre les trajectòries d’entrada a la vida adulta de les generacions actualment vives a Espanya, especialment les seues històries residencials i el seu procés d’emancipació, però també altres aspectes. “Amb això es busca produir dades precises sobre les biografies de successives generacions de joves, per tal de comparar-les i veure com els canvis que ha patit el nostre país en les últimes dècades han anat impactant en aquestes generacions”, explica el professor Simó Noguera. “Gràcies a un registre precís d’esdeveniments dels entrevistats entre les edats de setze i trenta-cinc anys –afegeix–, es busca observar com les seues trajectòries residencials, laborals, educatives i familiars s’han anat tornant cada vegada més complexes, dilatades i diverses, una tendència que ja ha estat documentada i analitzada en altres països occidentals”.

L’equip investigador disposarà de trenta dies per a l’elaboració d’un esborrany detallat del mòdul de preguntes a partir dels comentaris i suggeriments que el CIS realitze als continguts de la proposta original presentada.

Més informació: