Escena Erasmus ix de gira per a celebrar el Premi de les Arts Escèniques

  • Arts Escèniques
  • 5 de desembre de 2023
 
Un moment de l'espectacle d'Escena Erasmus.
Un moment de l'espectacle d'Escena Erasmus.

El Projecte Teatral Europeu de la Universitat de València Escena Erasmus presentarà el seu últim espectacle, ‘Una història de por’, que ja han vist més de 8.000 persones, en una gira per València, Alacant i Geldo.

Amb aquesta iniciativa Escena Erasmus celebrarà el Premi d’Honor de les Arts Escèniques, atorgat en novembre per l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana.

A més, la parada de la companyia en el municipi de Geldo serà el fermall d'or per a tancar el nomenament d'aquest municipi de l'Alt Palància com a Capital Cultural Valenciana en 2023. Es tracta d'una iniciativa de la Direcció General de Cultura de la Conselleria de Cultura i Esport, juntament amb la Universitat de València.

La gira de celebració del premi presentarà l’últim espectacle d'Escena Erasmus, ‘Una història de por’, escrita per Anna Marí i Daniel Tormo i dirigida per Josep Valero; tots tres, codirectors del projecte Escena Erasmus. Més de 8.000 persones ja han pogut gaudir d'aquesta proposta durant el 2023 gràcies als programes ‘Les Europes Menudes’, de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València; ‘M’importa’, de l’Institut Valencià de la Joventut, i ‘AVANT’, de l'Agenda Valenciana Antidespoblament de la Generalitat Valenciana.

‘Una història de por’ fa una reflexió sobre la por en clau de comèdia, “un sentiment necessari que ens permet estar alerta davant perills que poden ser reals”, expliquen els responsables del projecte.

“Hui, Europa s’enfronta de nou als seus monstres: els tambors de guerra i de mort ressonen de nou en el continent. La foscor provocada per les bombes ens recorda que els éssers humans som fràgils, en ocasions miserables, i que tenim por”, afegeixen.

Les funcions d’Escena Erasmus es podran veure al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València els dies 11 i 12 de desembre (19 hores); al Teatre Arniches d’Alacant, el dia 13 a les 19:30 hores, i a l’Espai Escènic Multiús ‘Les Escoles’ de Geldo, el dia 14 a les 18:30 hores. Les entrades per a La Nau es poden adquirir a través del web de venda d'entrades de la Tenda UV, mentre que les funcions d’Alacant i Geldo són d’entrada lliure fins a completar l’aforament.