L’Escola MOTIVEM, eina fonamental de la Universitat per fomentar la motivació a l'aula

  • 12 d’abril de 2017
 
Professorat de l'Escola MOTIVEM

La clausura de la IX edició de l’Escola MOTIVEM ja és un fet. Aquesta acció, la finalitat de la qual és incentivar l'actitud emprenedora a l'aula, ha incorporat per primera vegada al seu programa la coordinació d'equips d'estudiantat. L'acte de cloenda s'ha celebrat aquest dimecres a l'edifici de Rectorat de la Universitat. Ha comptat amb la participació de la vicerectora Maria Vicenta Mestre.

Conscient de l'esforç que suposa no solament l'activitat acadèmica del professorat de la Universitat de València, sinó també compaginar-la amb la recerca i la gestió, Maria Vicenta Mestre, vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat i encarregada de la clausura de l'acte celebrat hui dimecres en l’edifici de Rectorat de la Universitat de València, ha reconegut que “participar en aquesta activitat és un esforç més els beneficiaris del qual són els estudiants de la Universitat de València”.

Així mateix, Mestre ha destacat “la dedicació i el compromís” del professorat de la Universitat els resultats del qual es reflectiran en el futur quan “les competències dels alumnes milloren la seua ocupabilitat. Competències com treballar en equip, generar idees, negociar, gestionar el temps o comunicar que els permetran millorar la seua qualitat professional quan acaben els seus estudis”. Mestre també ha insistit que per a l'aprenentatge de tot això és “fonamental” la labor que realitza el personal docent. “Tindre l'ocasió de compartir i viure amb vosaltres experiències com aquestes demostren que la Universitat de València té un bon professorat, molt implicat en la seua formació i en la deels seus alumnes”, ha indicat Mestre.

Fernando Corell, director del Centre d'Institucions de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, entitat que recolza econòmicament MOTIVEM, també ha intervingut durant aquest acte. “En l'actualitat existeixen dificultats per a trobar ocupació, accentuades per la crisi, i programes com MOTIVEM es converteixen en mitjans perquè els alumnes aprenguen a crear les seues pròpies oportunitats. Això sense els professors seria impossible”. En aquest sentit, Corell ha subratllat la importància de la col·laboració entre les administracions públiques i el sector privat que donen com a resultat aquests programes. “Els professors i professores genereu il·lusió, fomenteu la creativitat i ajudeu l'alumnat perquè mitjançant els seus projectes puguen trobar un mitjà de vida, i això és una cosa molt interessant”, ha finalitzat Corell.

La Generalitat Valenciana també forma part d'aquest projecte, per això, ha estat present en l'acte Mª José Ortolá, subdirectora general d’Economia Social i Emprenedoria de la Generalitat. Ortolá ha subratllat la importància de l’Escola MOTIVEM com a ferramenta per a fomentar la “inclusió de valors emprenedors a l'aula” i en l'evolució de la seua posada en marxa en les altres quatre universitats públiques valencianes. D'altra banda, Ortolá també ha animat a traslladar la funció social de l’emprenedoria. 

L'experiència del professorat de l’Escola
En l'acte també han participat dos professors de la Universitat de València que han explicat la seua experiència en l’Escola MOTIVEM d'enguany. “Vam tindre una formació molt interessant i vaig poder compartir-la amb professors i amics de moltes facultats. Per a mi ha estat un passet més per a canviar l'autoritat que té el professor en classe i ha estat així com he canviat la por i la llunyania per la confiança, el respecte i la interacció dels alumnes», ha assenyalat Isabel Cordero, professora de la Facultat de Ciències Matemàtiques. En el cas de Pedro Pérez, professor de la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, enguany ha canviat de campus i ara treballa en el d'Ontinyent i ha aconseguit que els seus alumnes estiguen “tan motivats que s'hagen oblidat del premi”. Pérez ha afirmat, a més, que la coordinació d'equips ha fet que reflexionen sobre el seu paper en la societat, és a dir, “en què podem ser útils per a la societat des de les nostres titulacions i com”.