L'Escola de Pensament Vives programa a La Nau una conferència sobre l’addicció al menjar

  • 17 de maig de 2017
 
Dolços

Aquest dijous, dia 18 de maig, el professor Antonio Verdejo García oferirà la conferencia ‘Cervell i addició al menjar’, a les 19 hores, en l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau. La conferència s’emmarca en la programació d’activitats de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives. El professor Verdejo presentarà les últimes recerques sobre l’activitat cerebral davant determinats aliments.

El professor titular del Institute of Cognitive and Clinical Neurosciences de la Universitat de Monash a Melbourne (Austràlia) plantejarà fins a quin punt el sucre i la greix creen addicció. L’abundància d’aliments altament calòrics i atractius i l’increment de les taxes d’obesitat han popularitzat el concepte  “d’addicció al menjar”.

En aquesta conferència, l’investigador presentarà els estudis que duen a terme sobre imatge cerebral durant decisions entre aliments altament calòrics i poc saludables i opcions menys calòriques i més saludables. Aquestes recerques mostren com el cervell reacciona a aquests dilemes i com el pes corporal i la gana modulen l’activitat cerebral que prediu les nostres decisions menys saludables. Aquests resultats serviran per a estimular el debat sobre si el cervell pot fer-nos “addictes al menjar” i per a reflexionar sobre les implicacions ètiques i socials associades a l’ús d’aquest concepte.

Sobre Antonio Verdejo García 
Doctor en Psicologia per la Universitat de Granada (2006) i màster en Aspectes Psicològics i Biomèdics de la Salut i la Malaltia (2002). Actualment és professor titular del Monash Institute of Cognitive and Clinical Neurosciences (Monash University, Melbourne, Austràlia) i investigador adjunt del Centre de Tractament de les Addiccions “Turning Point” (Melbourne, Austràlia). La seua recerca se centra en els mecanismes cognitius i cerebrals de l’addicció i l’obesitat. Verdejo ha publicat més de 180 articles científics, que inclouen publicacions en PNAS, Biological Psychiatry o Addiction.

Sobre la Escola Europea de Pensament Vives
L’Escola  Europea de Pensament Lluis Vives (http://www.escoladepensamentlluisvives.com) és un projecte cultural impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat obert, participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat a escala mundial i també per a la societat valenciana. L’Escola compta a més amb la participació d’altres actors de l’Administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, l’Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, l’Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.