L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) renova els segells de qualitat que acrediten internacionalment les enginyeries que imparteix

  • Servei d'Informació i Dinamització
  • 17 de gener de 2024
 
Estudiant de l'ETSE

Els graus d’Enginyeria Telemàtica, Enginyeria Electrònica Industrial, Enginyeria Electrònica de Telecomunicació i Enginyeria Química de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la Universitat de València han renovat la certificació EUR-ACE que reconeix la qualitat d’aquestes titulacions internacionalment. Aquests segells internacionals de qualitat per a l’àmbit acadèmic i universitari se sumen al segell Euro-Inf amb què compten els graus en Enginyeria Informàtica i en Enginyeria Multimèdia.

La vicerectora d’Estudis, Isabel Vázquez, ha mostrat la seua satisfacció “per l’obtenció d’aquests segells internacionals de reconegut prestigi que garanteixen que les enginyeries de la Universitat de València compleixen els més alts estàndards europeus i internacionals”. Els segells internacionals de qualitat (SIC), ha apuntat, suposen un al·licient més per a l’estudiantat de l’ETSE, “aporten valor al seu currículum” i “faciliten la mobilitat acadèmica i professional”. A més, ha destacat Vázquez, demostren “el compromís de tot el personal de la Universitat de València i del seu estudiantat perquè aquestes titulacions siguen una referència internacional”.

La certificació EUR-ACE és atorgada per l’ENAEE (European Network for the Accreditation of Engineering Education) i és gestionada a Espanya per l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) i l’Institut de l’Enginyeria d’Espanya (IIE). El procés d’acreditació ha implicat demostrar davant un panell d’avaluació que els plans formatius permeten que els egressats de l’ETSE adquirisquen les competències específiques recollides en els requisits dels segells, així com també evidenciar que els programes educatius compten amb el necessari suport institucional.

Segons ha explicat Sonia Loras, subdirectora d'Organització Acadèmica i Qualitat de l’ETSE, l’Escola ha estat “pionera en el seu compromís per aconseguir el reconeixement internacional de les seues enginyeries”, una “aposta valenta” iniciada per l’anterior equip directiu i que ha continuat l’actual amb l’objectiu que totes les titulacions de l’ETSE compten amb aquesta garantia internacional. Així, ha avançat Loras, l’ETSE està iniciant el procés per obtenir un segell internacional per al grau en Ciència de Dades, una titulació implantada fa set anys i que ja compta amb l’acreditació nacional, el primer pas per aconseguir l’acreditació internacional.

L'obtenció dels segells internacionals de qualitat ha estat fruit del treball conjunt desenvolupat des de l’ETSE, que ha comptat amb la implicació de tot el professorat, el Vicerectorat d'Estudis i la Unitat de Qualitat de la Universitat de València. En el cas del grau en Enginyeria Telemàtica, el certificat que ha estat renovat estarà vigent fins a juliol de 2028, mentre que la resta d’enginyeries compten amb certificat internacional fins a 2025, quan caldrà procedir a la revisió i a la renovació de l’acreditació.