Especialistes en el llibre medieval comparteixen les seues recerques a la Universitat

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 23 de gener de 2018
 
Fragment del cartell de les jornades

La xarxa d’excel·lència El Llibre Medieval: Del Manuscrit a l’Era d’Internet (Medbookweb) celebra a València, del 24 al 26 de gener, unes jornades en les quals difondrà les tècniques d’anàlisi del llibre antic entre estudiants, investigadors i professionals del món de la cultura escrita. Aquesta xarxa de recerca sobre el llibre medieval està integrada per especialistes de diverses disciplines (Història, Història de l’Art, Biblioteconomia, Filologia, Codicologia i Paleografia) procedents de les universitats Autònoma de Barcelona, Barcelona, Complutense de Madrid, Illes Balears, Lleida, València i Saragossa.

Organitzades pel professor Francisco M. Gimeno Blay, catedràtic de Paleografia i Diplomàtica, del Departament d’Història Medieval i Ciències i Tècniques, les sessions d’estudi i discussió tindran lloc a la Facultat de Geografia i Història, a la Biblioteca Històrica de la Universitat de València (c/ Nau 2) i a l’Arxiu i Biblioteca de la Catedral de València. Sota el títol Libris satiari nequeo, procedent d’una epístola de Francesco Petrarca, els investigadors integrats en la xarxa d’excel·lència, professors de la Universitat de València i doctorands de les diverses universitats integrants exposaran els avanços de les seues respectives recerques.

Les sessions de la Biblioteca Històrica de la Universitat i de l’Arxiu de la Catedral serviran per a presentar els treballs de catalogació de manuscrits i incunables que s’estan duent a terme en aquestes institucions.

Més informació: