L'espill de la natura al Jardí Botànic

  • Mètode
  • 20 de febrer de 2023
 
Exposició L'espill de la natura

Dimecres 22 de febrer s’inaugura al Jardí Botànic de la Universitat de València una exposició amb obres participants en el concurs «Bellesa i natura» de la revista Mètode.

En febrer de 2022, la revista Mètode de la Universitat de València va llançar un concurs per a artistes per a il·lustrar el monogràfic del seu número 115, «Bellesa i natura», dedicat a explorar el concepte de bellesa des de la perspectiva biològica. Més de cent obres van presentar-se a la convocatòria, amb una gran varietat de tècniques, estils i enfocaments. Finalment, vuit peces van ser escollides per a il·lustrar la portada i els articles del monogràfic coordinat pels investigadors Raquel Ortells i Eduardo M. García Roger. Del procés de selecció de les guardonades, però, va sorgir la idea de fer una exposició que permetera compartir amb el públic encara que fora només una part de la creativitat inspirada per la premissa del número.

Així, el pròxim dimecres 22 de febrer, a les 19h, s’inaugurarà l’exposició «L’espill de la natura» a l’Estufa Freda del Jardí Botànic de la Universitat de València, que romandrà oberta fins al 14 de maig de 2023. La componen vint-i-una obres que reflecteixen la visió de la natura de cada artista; una visió plural i completament original en cada peça, ja que les tècniques utilitzades abasten des de la fotografia a l’escultura, passant pel dibuix digital, l’oli al llenç, l’aquarel·la o la cianotípia.

Sobre els artistes de «L’espill de la natura»

En l’exposició participen vint-i-dos artistes de trajectòries, experiències i provinences diverses: són Angela Bassano, Àngela Esteban, Amparo Pons, Ana Pons, Assun Savall, Enric Ruscalleda, Esperanza Jiménez, Estrella Terrades, Francisco Juanes Ramos, Gerardo Stübing, Ian Sharp, Irene Aldazabal, Jordi González Castelló, María José Rodes, Nuria Ferriol, Núria Romeu, Pascual Timor, Paz Boira, Roser Pesquer, Silbia López de Lacalle, Valeria Floridia i Yvonne Elvin.

El fet que cadascun presente un obra completament singular, però d’acord amb una mateixa premissa, dona com a resultat una exposició eclèctica i alhora harmoniosa, que ens convida a recórrer la bellesa en la natura a través d’un prisma ben divers.

Ciència i art: segell d'identitat de Mètode

Al llarg del seu recorregut, la revista Mètode, editada pel Vicerectorat d'Investigació de la Universitat de València i dirigida pel professor Martí Domínguez, ha situat l’estudi i l’observació dels fenòmens naturals com a font d’inspiració artística. Nombrosos artistes consagrats han deixat la seua empremta en la publicació, com ara Rafael Armengol, Rosa Torres, Carmen Calvo, Willy Ramos, Esteve Adam… i un llarg etcètera. Aquesta exposició reforça el rol de la revista com a pont entre la ciència i l’art, dues maneres d’aproximar-se al món més estretament relacionades del que podria semblar.

Horari de visita

«L’espill de la natura» podrà visitar-se en l’horari d’apertura del Jardí Botànic. Podeu consultar més informació ací.