Ester Alba s’incorpora al Consell Rector de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM)

  • Gabinet de Premsa
  • 21 de juny de 2023
 
Ester Alba.
Ester Alba.

Ester Alba, vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València i professora d’Història de l’Art, ha sigut nomenada per al Consell Rector de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM). La designació, per un període de cinc anys, l’ha feta la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i la directora de l’IVAM, Núria Enguita.

Nascuda a València el 1974, Ester Alba és professora del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València. Llicenciada en Geografia i Història, especialitat en Història de l’Art, i doctora en Història de l’Art per la Universitat de València, va obtindre el premi extraordinari de Llicenciatura i Doctorat i el premi al Reconeixement Acadèmic de la Generalitat. Actualment té reconeguts quatre sexennis d’investigació i quatre quinquennis docents.

La seua activitat investigadora se centra en l’estudi i anàlisi de la museologia i la museografia i la crítica de l’art, amb especial atenció a l’art contemporani i al patrimoni cultural vinculat a l’intercanvi i difusió d’idees i coneixement des de la perspectiva dels estudis visuals i la perspectiva de gènere.

Ester Alba ha publicat llibres, capítols de llibres i nombrosos articles en revistes especialitzades, i ha dirigit projectes d’investigació centrats la visibilització de l’art realitzat per les dones. És membre d’un equip interuniversitari nacional dedicat a rescatar l’art realitzat per les artistes espanyoles (1804-1939). En l’àmbit del patrimoni cultural és investigadora principal de diversos projectes europeus. Ha dirigit set tesis doctorals i més de cinquanta treballs fi de grau i de màster. Ha realitzat estades d'investigació en el Consell Superior d'Investigacions Científiques, en el Centre Ledoux de París, en la Hispanic Society (Nova York), i en les universitats París I Panthéon-Sorbonne, Laval (el Canadà), Federico II de Napoli i en la de Palerm.

En l’àmbit de la gestió, ha sigut vicedegana i degana de la Facultat de Geografia i Història. Membre de la Comissió d’Estatuts, del Claustre i del Consell Social, ha exercit com directora del Servei de Cultura Universitària i de l’Arxiu Valencià del Disseny de la Universitat de València.

Arxivat en: Nomenaments