Estudiantat d’Educació Social organitza una jornada per a treballar pel refugi universal

  • Gabinet de Premsa
  • 13 de desembre de 2019
 
Cartell
Cartell

Estudiantat del primer curs del Grau d’Educació Social de la Universitat, juntament amb diverses ONGs, ha organitzat la Jornada Unitiva destinada a donar a conéixer el Projecte TRU i a parlar sobre les persones refugiades i els seus drets com a ciutadanes i ciutadans del món. L’encontre s'ha celebrat aquest dissabte 14 de desembre a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació a partir de les 9.30 hores.

El primer curs del Grau d’Educació Social forma l’estudiantat per a treballar des de l’educació no formal amb persones i col·lectius de diferents àmbits. Des de l’assignatura de Psicologia del Desenvolupament en l’Educació se li ha donat a l’alumnat l’oportunitat de treballar els conceptes estudiats a classe mitjançant un programa d’Aprenentatge Servei (ApS) del projecte Trobar el Refugi Universal (TRU) amb entitats de diferents tipus. Així, el grup s’ha dividit en 20 equips i ha col·laborat amb ONGs, centres educatius i empreses pertanyents a diferents contextos educatius com ara els àmbits del risc d’exclusió social, les dificultats de convivència en els centres, l’escassa participació social respecte d’alguns problemes, i, a més, les persones participants han conegut l’experiència de professionals.

Amb la jornada, es vol donar a conéixer el servei educatiu contemplatiu basat en el Mindfulness, que gràcies a no jutjar afavoreix la pau i unes relacions més humanes entre totes i tots. “Tot açò pensem que pot contribuir a fer visibles entitats cíviques, fomentar el voluntariat i una cultura unitiva”, expliquen des de l’organització.

Programa

 

Arxivat en: Estudis , Estudiant/a