Èxit de participació en la XVII Fira de la Salut

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 15 d’abril de 2024
 
Taller de la Fira de la Salut
Font: Col·legi Oficial de Metges de València

La jornada celebrada amb motiu del Dia Mundial de la Salut, esta organitzada per l’Associació Valenciana d’Estudiants de Medicina i pretén acostar la salut a la societat en general amb jocs i accions informatives i de conscienciació.

La Plaça de la Verge de la ciutat de València va acollir el dissabte 13 de març la ja tradicional Fira de la Salut. Una jornada organitzada per l’Associació Valenciana d’Estudiants de Medicina (AVEM) i que aquest any, ha comptat amb la col·laboració de membres d’altres graus de la Universitat de València  i d’altres associacions de la Facultat de Medicina i Odontologia de la UV (AEMES, AVEO, CIB).

Una jornada que es celebra amb motiu del Dia Mundial de la Salut. Aquest any ha celebrat la seua 17a edició, que s’ha centrat en la temàtica de “salut per a tots”, i que es situa com la fira de la salut organitzada per estudiants més gran d’Espanya.

En ella, l’estudiantat dels graus de ciències de la salut, es posen la bata per primera vegada i realitzen activitats de divulgació i promoció de la salut per tal d’apropar la salut a totes les persones a través de jocs per als més menuts i altra accions de conscienciació i d’informació sobre els principals problemes de salut i estils de vida saludables.  

En aquesta edició han participat un total de 300 estudiants que durant setmanes han preparat les diferents activitats i tallers a través dels quals mostren i ofereixen a la societat els coneixements adquirits a la Universitat.

A més, l’encontre es planteja com un espai de trobada d’estudiants dels diferents graus de la salut, en el que s’intercanvien idees, on es fomenta la cooperació i la col·laboració entre l’estudiantat de les diferents titulacions i que ajude a entendre la interdisciplinarietat de les ciències de la salut.

A la fira es van apropar la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, Ángeles Solanes; la degana de la Facultat de Medicina i Odontologia de la UV, Amparo Ruíz; la directora general d’Atenció Hospitalària, M. Jesús Arilla; la degana de la Facultat de Fisioteràpia, Sofia Pérez; la degana de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, Hortènsia Rico; i el degà de la Facultat d’Infermeria i Podologia, Antoni Merelles.

Imatges: