La Facultat de Dret debat la vigència de la Declaració d’impacte ambiental de l’ampliació del port de València

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 21 de juny de 2022
 
Javier Sánchez Busó.
Javier Sánchez Busó.

El grup de recerca Regulation Research Group de la Universitat de València ha organitzat, aquest dimecres a les 14 hores en la Sala 3P10 de la Facultat de Dret (antiga biblioteca de Dret Administratiu), una jornada en la qual es debatrà sobre la recerca de Javier Sánchez Busó, qui ha estudiat la situació i règim jurídic de l’avaluació d’impacte ambiental de l’ampliació nord del port de València.

El treball és resultat d’una ajuda per a iniciació a la recerca en la Universitat de València i tracta la normativa europea sobre aquest assumpte i els règims jurídics espanyol i europeu aplicables.

El treball s’ha dut a terme al Departament de Dret Administratiu i analitzarà tant la posició de Puertos del Estado i de l’Advocacia de l’estat, que considera vigent la declaració d’impacte feta abans de l’inici de la primera fase de les obres, com la posició de diferents col·lectius ciutadans que l’han estat combatent.

Concretament, la jornada tractarà el marc jurídic europeu i las exigències que es deriven de la Directiva europea en la matèria, interpretada per la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Aquesta ofereix interessants precedents per defensar una major exigència respecte d’aquestes anàlisis d’impacte ambiental del que està aplicant l’Administració de l’Estat en el cas de València.