La Facultat de Física convoca la fira-concurs Experimenta 2017

  • 28 de desembre de 2016
 
Facultat de Fisica  fira-concurs Experimenta 2017

La Facultat de Física de la Universitat de València ha convocat la XII edició de la fira-concurs Experimenta amb la realització de projectes experimentals i amb l’objectiu de convertir l’estudiantat d’ESO, batxillerat i cicles formatius en protagonista actiu de la física i la tecnologia. La inscripció per a participar es pot realitzar fins a l’1 de febrer de 2017 i l’esdeveniment se celebrarà al Museu de les Ciències Príncep Felip el 2 d’abril.

L’alumnat participant, amb ajuda d’una tutora o tutor del seu centre, desenvoluparà projectes experimentals de física i/o tecnologia, i els exposarà en una fira oberta on explicarà i divulgarà el seu treball. Els participants mostraran els seus projectes al jurat, així com al públic assistent de l’esdeveniment. 

Paral·lelament, la fira inclourà activitats com el taller Fisicalandia per als més menuts, i com a cloenda se celebrarà el lliurament de premis als projectes guanyadors. A la darrera edició de la fira, en 2016, van participar al voltant de 90 projectes, els quals van involucrar més de 400 participants i uns 3.000 visitants, en una jornada que és, sobretot, una festa de la ciència.

La innovació i el desenvolupament  tecnològic del futur depenen en gran mesura de la curiositat i l’entusiasme de l’estudiantat per a conèixer i comprendre els fenòmens quotidians, pel que és molt important que l’estudiantat puga implicar-se en primera persona en la ciència. Especialment des del punt de vista experimental, un àmbit que permet adquirir familiaritat amb la realitat i posar en joc la capacitat de discussió i de relacionar allò observat amb els principis i magnituds de la física i amb les aplicacions tecnològiques.

Aquesta fira-concurs disposa d’un projecte competitiu de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECyT) del Ministeri d’Economia i Competitivitat. Experimenta es va iniciar en l’any 2005 en coincidència amb la celebració de l’Any Mundial de la Física, amb l’objectiu de transmetre el gust pel coneixement científic i contribuir a la seua comprensió des de la realitat més pròxima.

Més informació