La Facultat de Física elegeix Enric Valor per al deganat

  • Gabinet de Premsa
  • 14 de març de 2024
 
Enric Valor.
Enric Valor.

Enric Valor i Micó s’ha convertit aquest dijous (14 de març) en el nou degà de la Facultat de Física de la Universitat de València. Valor era l’únic candidat i ha obtingut 37 vots favorables i un en blanc. Substitueix en el càrrec Jordi Vidal, qui ha exhaurit els dos manaments.

El nou equip està format per María Jesús Hernández, professora del Departament de Física de la Terra i Termodinàmica (vicedegana d’Estudis de Física i Innovació); María Amparo Díez, del Departament d’Òptica i Optometria i Ciències de la Visió (vicedegana d’Estudis d’Òptica i Optometria i Infraestructures); José María Martí, del Departament d’Astronomia i Astrofísica (Internacionalització i Qualitat); i Domingo Martínez, del Departament de Física Aplicada i Electromagnetisme (secretari).

Enric Valor es va llicenciar en Física l’any 1992 amb els reconeixements de Premi Extraordinari i de Premi Nacional d’Estudis Universitaris. Es va doctorar en Física en 1997 amb una tesi en la que desenvolupà un mètode d’estimació de l’emissivitat utilitzat avui en dia en diferents productes satel·litals que proporcionen la temperatura de la superfície terrestre. En 2005 esdevingué professor del Departament de Física de la Terra i Termodinàmica, on és actualment catedràtic de Física de la Terra.

Pel que fa a la recerca, desenvolupa el seu treball en l’àmbit de la Teledetecció Tèrmica, tant des del punt de vista metodològic com d’aplicació a l’estudi de fenòmens físics que es produeixen en la interfase superfície-atmosfera, amb especial èmfasi en l’anàlisi del canvi climàtic. Té més de 60 articles internacionals en revistes SCI, ha participat en 35 projectes d’investigació finançats per organismes nacionals i internacionals (investigador principal en 7 d’ells) i en 15 contractes d’investigació amb empreses, i ha dirigit 5 tesis doctorals. L’any 2010 va rebre el Premi Norbert Gerbier-MUMM atorgat per l’Organització Meteorològica Mundial.

En relació a la docència, ha impartit cursos en les facultats de Física, Química i Biologia, en els nivells de grau, de postgrau i de doctorat, ha participat en nombrosos projectes d’innovació docent, i ha dirigit diversos TFG i TFM.

Ha estat secretari (2006-2012) i vicedegà (2018-actualitat) de la Facultat de Física, i ha sigut membre de diferents comissions i grups de treball de la Universitat, sent membre de la Junta de Facultat des de 2004, claustral des de 2009, i membre del Consell de Govern en els períodes 2014-2016 i 2022-2024.