La Facultat de Física de la Universitat de València convoca la XIII Fira-Concurs Experimenta

 
Experimenta durant l'edició de l'any 2017
Experimenta durant l'edició de l'any 2017

La Facultat de Física de la Universitat de València ha convocat la XIII edició de la Fira-Concurs d’Experiments i Demostracions de Física i Tecnologia Experimenta, adreçada a estudiantat d’ESO, Batxillerat i cicles formatius. Els treballs s’exposaran en un acte festiu obert al públic a celebrar el pròxim 22 d’abril al Museu de les Ciències Príncep Felipe de València.

Experimenta 2018 pretén convertir l’estudiantat d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà en protagonista actiu i creatiu i en divulgador de la ciència. Amb l’ajuda d’un tutor o tutora del seu centre d’estudis, els participants han de preparar un projecte. Finalitzat el termini d’inscripció, hauran de mostrar els treballs admesos i explicar-los en una fira oberta al públic, posant de relleu les relacions entre els fenòmens naturals i les aplicacions tecnològiques, és a dir, entre física i tecnologia.

Entre tots els projectes que es presenten a la fira es concediran cinc premis. Quatre d’ells estaran valorats en 300€ i el més votat pel públic visitant amb 200. També es concediran diferents mencions d’honor. A més, s’atorgaran premis per als departaments dels professors amb projectes guanyadors: materials per al muntatge d’experiències de física o tecnologia.

Des del comité organitzador de l’esdeveniment es recalca que el bon funcionament, la correcta comprensió del treball per part dels concursants i la claredat de les explicacions seran aspectes molt valorats. En acabar la fira se celebrarà el lliurament de premis.

La innovació i el desenvolupament  tecnològic del futur depenen en gran mesura de la curiositat i l'entusiasme de l’estudiantat per a conéixer i comprendre els fenòmens quotidians, pel que és molt important que l’estudiantat puga implicar-se en primera persona en la ciència. Especialment des del punt de vista experimental, un àmbit que permet adquirir familiaritat amb la realitat i posar en joc la capacitat de discussió i de relacionar allò que observa amb els principis i magnituds de la física i amb les aplicacions tecnològiques.

Aquesta iniciativa compta amb un projecte competitiu de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT-MINECO), a més de la col·laboració d’altres entitats, com el Museu de les Ciències Príncep Felipe de València, l’Ajuntament de València, IFIC-Excel·lència S. Ochoa, la Real Societat Espanyola de Física, la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació-Càtedra de Divulgació de la Ciència, la Delegació per a la Incorporació a la UV,  el Centre de Formació i Qualitat i la Unitat d'Igualtat de la UV, el Grup Especialitzat d'ensenyament de la Física (RSEF), APTCV i altres entitats externes.

Experimenta va nàixer en 2005 amb l’objectiu d’involucrar l’estudiantat en l’Any Mundial de la Física d’una manera activa i creativa. L’entusiasme dels concursants i dels visitants va ser extraordinari i va contribuir a transformar-la en un esdeveniment anual.

 

Més informació: https://www.uv.es/experimenta

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies