La Facultat de Medicina acull una jornada interactiva de portes obertes sobre càncer infantil

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 14 de febrer de 2024
 
(D’esquerra a dreta). Isaac Vieco, Amparo López, Rosa Noguera, Sofía Granados, Marta Gómez, Jaime Verdú i Samuel Navarro (assegut).
(D’esquerra a dreta). Isaac Vieco, Amparo López, Rosa Noguera, Sofía Granados, Marta Gómez, Jaime Verdú i Samuel Navarro (assegut).

L’Institut de Recerca Sanitària INCLIVA, de l’Hospital Clínic Universitari de València, ha organitzat aquest dijous 15 de febrer a la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València (UV) una jornada de portes obertes i interactiva sobre càncer infantil adreçada a associacions, famílies i persones interessades a conèixer l’estat actual de les investigacions en aquesta patologia.

Els tipus més freqüents de càncer infantil són les leucèmies agudes i els tumors de sistema nerviós central. Junts suposen prop del 50% dels tumors en xiquets i adolescents. La jornada se celebrarà amb motiu del Dia Internacional de Càncer Infantil, de 17 a 19.30 hores, a la Sala Microscopis 2 de la Facultat de Medicina de la UV, on treballa el Grup de Recerca Traslacional de Tumors Sòlids Pediàtrics d’INCLIVA, impulsor d’aquesta iniciativa.

“Es tracta d’una jornada divulgativa i pràctica en què els participants es podran familiaritzar, per exemple, amb el processament de mostres per a microscòpia òptica, tumors artificials i el seguiment en temps real de les cèl·lules tumorals en cultiu. Serà una ocasió també perquè pregunten directament als investigadors i els ajuden a incorporar als seus estudis la perspectiva del pacient”, resumeix Rosa Noguera, catedràtica del Departament de Patologia de la UV (àrea d’Histologia) i coordinadora del Grup d’Investigació ResPediaTu de la Universitat de València.

En la jornada s’utilitzaran els microscopis del Departament de Patologia de la Facultat de Medicina de la UV, diferents rigideses de les matrius artificials emprades per fabricar els tumors artificials, ordinadors per visualitzar vídeos de cèl·lules en temps real presos amb l’Holomonitor M4 live cell imaging system, imatges de mostres de tumors artificials amb diferents tincions i imatges que mostren característiques genètiques tumorals.

Per tal de controlar l’aforament de la jornada de portes obertes, es recomana confirmació mitjançant aquest enllaç https://form.typeform.com/to/oqSGJ8nj.