Ferran Calabuig, reelegit degà de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport

  • Gabinet de Premsa
  • 26 de març de 2024
 
Ferran Calabuig.
Ferran Calabuig.

Ferran Calabuig continuarà al capdavant de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (FCAFE) de la Universitat de València. Calabuig era l’únic candidat a degà i ha obtingut 18 vots a favor i cap abstenció.

Ferran Calabuig continuarà al capdavant de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (FCAFE) de la Universitat de València. Calabuig era l’únic candidat a degà i ha obtingut 18 vots a favor i cap abstenció.

En l’equip de direcció l’acompanyaran María Huertas González (secretària), Pedro Pérez (vicedegà d’Ordenació Acadèmica), José Crespo (Ordenació Econòmica i Instal·lacions) i Joan Úbeda (Relacions Internacionals i Cultura).

Ferran Calabuig és professor de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, on va començar com a professor associat en 2002 combinant la docència universitària amb la docència com a professor d’Educació Física en diversos instituts de la Generalitat Valenciana. És llicenciat en Educació Física (1997) i doctor en Educació Física (2005) per la Universitat de València. Ha sigut vicedegà de la FCAFE des de 2012 amb responsabilitats en gestió econòmica, instal·lacions i relacions internacionals, i degà des de 2021.

Calabuig és professor del Departament d’Educació Física i Esportiva des de 2002, i compta amb huit triennis, tres quinquennis i dos sexennis. Ha participat i liderat diversos projectes d’innovació docent de la Universitat de València i d’altres universitats.

Participa com a professor en diversos màsters de gestió esportiva d’Espanya i ha sigut professor convidat per als cursos d’estiu de la Universitat de Xile. Igualment, ha sigut director de la càtedra de bàsquet l’Alqueria del Basket i actualment és el director de la càtedra de Pilota Valenciana.

La seua labor investigadora està relacionada amb la gestió i màrqueting de l'esport així com en futbol. És director del grup d’investigació SMIrg (Sport Management and Innovation Research Group). Té més de 100 publicacions i compta amb més de 60 articles en revistes de prestigi internacional indexades en el JCR. Lidera i participa en diferents projectes d’investigació I+D+i nacionals i de la Comunitat Valenciana.

El degà és vocal de la Societat Espanyola d’Economia de l’Esport i investigador de l’Observatori Econòmic de l’Esport, així com president del comité organitzador i científic de diversos congressos internacionals. En 2008 va rebre el tercer premi del New Researcher Award atorgat per l’European Sport Association for Sport Management. També ha rebut diversos premis a comunicacions en congressos internacionals, així com a articles publicats en revistes.