S’ha constituït la nova Comissió d’Estatuts de la Universitat de València

  • Gabinet de la Rectora
  • 26 de gener de 2022
 
S’ha constituït la nova Comissió d’Estatuts de la Universitat de València

La comissió de caràcter permanent que assessora els òrgans centrals de la Universitat en els casos que estableix el seu propi reglament ha triat a Lourdes Ferrando Villalba i a Lucía Aparicio Chofré com a presidenta i secretària titulars respectivament. Ángeles Solanes Corella i Ana María de l'Encarnació Valcárcel seran presidenta i secretària suplents.

Òrgan dependent de la constitució del Claustre, que és qui aprova el seu reglament de funcionament, a la Comissió d’Estatuts hi estan representats el Personal Docent i Investigador, el Personal Investigador en Formació, el Personal d’Administració i Serveis i l’Estudiantat, la qual cosa fa de la comissió un ens plural i representatiu de tota la comunitat universitària.

D’entre les seues funcions destaca la d’informar preceptivament totes les propostes de modificació dels Estatuts de la Universitat, els reglaments que rep el Claustre o el Consell de Govern i les possibles propostes de modificació que se’n presenten, així com informar sobre les qüestions que puga plantejar qualsevol dels òrgans centrals de la Institució: Rectora, Consell de Govern o Claustre.

En l’ordre del dia de la sessió es trobava l’elecció, d’entre els i les membres de la comissió, que ara mateix en són vint-i-set però poden arribar a ser fins a trenta, de les persones que ostentaran la Presidència i la Secretaria de la mateixa durant els pròxims anys.

Els i les integrants de la Comissió han escollit com a Presidenta i Secretària titulars, d’entre les candidatures presentades a Lourdes Ferrando Villalba, catedràtica del departament de Dret Mercantil Manuel Broseta Pons i a Lucía Aparicio Chofré, professora ajudant doctora del Departament de Filosofia del Dret i Política, respectivament.

A més, també han nomenat, com a suplents d’ambdós càrrecs, respectivament, a Ángeles Solanes Corella, Catedràtica de Filosofia del Dret i directora del departament de Filosofia del Dret i Política, i Ana Maria de la Encarnación Valcárcel, professora contractada doctora i directora del Departament de Dret Administratiu i Processal.

Els i les membres de la ja constituïda comissió ostentaran la seua condició fins que, una vegada renovat de nou el Claustre, es torne a constituir la següent comissió.