Herrero de Miñón i Muñoz Machado inauguren els diàlegs sobre la reforma de la Constitució a La Nau

  • 8 de maig de 2017
 
Herrero Miñon

Demà dimarts, 9 de maig, el Centre Cultural La Nau acollirà una xarrada entre Miguel Herrero i Rodríguez de Miñón, membre numerari de la Real Academia de Ciencias Morales y Políticas, conseller permanent d’estat i ponent de la Constitució, i Santiago Muñoz Machado, membre numerari de la Real Academia de Ciencias Morales y Políticas, secretari de la Real Academia Española (RAE), catedràtic de Dret i doctor honoris causa per la Universitat de València.

L’acte tindrà lloc al Paranimf a les 19 hores i suposa l’inici del cicle de ‘Diàlegs davant una eventual reforma de la Constitució’, organitzat per la Càtedra Cañada Blanch de Pensament Contemporani de la Universitat de València.

L’acte estarà presentat pel vicerector de Cultura de la Universitat de València, Antonio Ariño; el president de la Fundación la Cañada Blanch, Juan López-Trigo, i estarà moderat per David Blanquer, lletrat del Consell d’Estat (excedent) i catedràtic de Dret Administratiu. 

Aquest cicle que comença s’emmarca dins de les activitats de la Càtedra Cañada Blanch de Pensament Contemporani de la Universitat de València; hi col·laboren el Vicerectorat de Cultura i Igualtat i Le Monde diplomatique en espanyol. L’objectiu de la Càtedra és fomentar les activitats investigadores entorn de qüestions socials rellevants per la seua actualitat i el seu interès cultural, polític i econòmic. En concret, aquests diàlegs pretenen crear fòrums de debat que faciliten la identificació de temes i problemes especialment significatius en el camp del pensament, i òbriguen camins de diàleg i d’intercanvi intel·lectual.

Per a Juan López-Trigo: “La Càtedra Cañada Blanch de Pensament Contemporani es caracteritza precisament per dirigir-se no solament a especialistes en els temes tractats, que també, sinó a un públic interessat a repensar el nostre món i a ampliar els seus punts de referència”, i afegeix: “Disposar en aquest cicle de l’ajuda inestimable de Le Monde diplomatique en espanyol i el suport continu de la Universitat de València ja ens va donar els elements per a portar a València les persones clau i determinar cap a on anava Europa l’any passat. I ara, volem fer el mateix al voltant del debat constant sobre la Constitució Espanyola”.

Rodríguez de Miñón és, precisament, un dels denominats “pares de la Constitució” i va ser portaveu de la UCD i posteriorment d’AP, per a militar en el Partit Popular, on va tenir càrrecs rellevants fins al 2004. La seua dilatada carrera professional inclou llocs en el Banc Exterior d’Espanya, la Comissió Política de l’Assemblea Atlàntic Nord o la Comissió Trilateral. És Premi Blanquerna de la Generalitat de Catalunya i el Premi Sabino Arana.

Muñoz Machado és Premi Nacional de Literatura, Premi Adolfo Posada i Premi Aberroes, a més d’honoris causa per les Universitats de València, Còrdova i Extremadura. És autor o coautor d’un centenar d’obres, entre les quals destaca el Tratado de Derecho Administrativo i Derecho Público General, que parla del dret estatitzat al sistema jurídic europeïtzat i globalitzat.