L’IES Ramon Llull guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat a la Universitat de València

  • Servei d'Informació i Dinamització
  • 12 de febrer de 2024
 
Moment de l'entrega de premi a l'equip guanyador de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat – 2024 / E. Alapont
Moment de l'entrega de premi a l'equip guanyador de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat – 2024 / E. Alapont

L’equip de l’IES Ramon Llull, de València, s’ha proclamat campió en la final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Universitat de València que ha disputat contra l’IES Manuel Sanchis Guarner de Castelló de Rugat, aquest dissabte, 10 de febrer, a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau. El premi a la millor oradora ha estat per a l’estudiant Júlia Ordiñana de l’IES Manuel Sanchis Guarner de Castelló de Rugat.

Format per Maria Mira, Asier Cilleruelo, Lucía Villora, Violeta Bisquert i Mariola Villar, amb Enric Senabre de capità, l’equip de l’IES Ramon Lllull, com a campió de la fase local, esdevé l’equip representant de la Universitat de València en la fase final de Lliga de Debat de la Xarxa Vives d’Universitats, que aquest 2024 tindrà lloc a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana del 17 al 19 d’abril.

A les semifinals i final de la fase local de la UV han assistit Marcos Durà, delegat d’Estudiants, i Alexandra Usó, presidenta de la Federació d’Escola Valenciana, que han estat els encarregats de lliurar els premis a l’equip guanyador i a la millor oradora. Tots dos han destacat l’excel·lent nivell de la competició i l’apassionant tema al voltant del qual han girat els debats: «La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?».

En la fase local de la Universitat de València han participat 16 equips formats per alumnes dels centres inscrits i un/a docent per cada equip que ha exercit de capità o capitana. A les semifinals havien aconseguit classificar-se l’IES Porçons (Aielo de Malferit), el Col·legi Mare de Déu de l’Olivar II (Alaquàs), l’IES Ramon Llull (València) i l’IES Manuel Sanchis Guarner (Castelló de Rugat). També han disputat la lliga altres dotze equips més:  l’IES Tierno Galván (Montcada), l’IES Les Foies (Benigànim), l’IES Almussafes (Almussafes), la Nostra Escola Comarcal (Picassent), l’IES Campanar (València), l’IES Sant Vicent Ferrer (Algemesí), l’IES Isabel de Villena (València), l’IES Serra d’Irta (Acalà de Xivert), l’IES Foia de Bunyol (Bunyol), el C. C. María Auxiliadora (Algemesí), l’Escola les Carolines (Picassent) i Florida Universitària (Catarroja).

D’altra banda, han format part dels jurats de la fase local Carme Gregori-Soldevila i Maria Saiz Raimundo, del Departament de Filologia Catalana de la UV; Joan Vila Francés,  del Departament d’Enginyeria Electrònica (ETSE-UV); Joan Ferrando, del departament d’Astronomia i Astrofísica (UV); i Adela Costa, Paulina Ribera i Laura Font, com a representants d’Escola Valenciana.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’objectiu de la Lliga és millorar les habilitats comunicatives de l’alumnat mitjançant l’ús de la paraula i fomentar l’adquisició de competències transversals, com la construcció d’un discurs, la planificació i la presa de decisions, el treball en equip, la creativitat i la seguretat, entre altres.

La fase local de la de la Lliga a la Universitat de València està impulsada per la Delegació d’Estudiants i organitzada pel Servei d’Informació i Dinamització d’Estudiants (Sedi), amb la col·laboració de la Federació Escola Valenciana i del Centre Cultural La Nau.

Arxivat en: