II Jornada Emociona't amb les dades

  • Taller d'Audiovisuals
  • 21 de maig de 2024
 

Una jornada d'emocions, disseny, anàlisi de dades i realitats científiques sobre igualtat de gènere i diversitat.

La segona jornada 'Emociona't amb les dades' ha sigut una oportunitat per descobrir la igualtat de gènere i la diversitat a través del disseny i l'anàlisi de dades.

Aquesta activitat ha proporcionat un espai de reflexió i debat sobre la igualtat de gènere i la diversitat en la formació universitària i al món de la ciència. S'ha realitzat amb una visió transversal, integrant la perspectiva de gènere en l'ensenyament, la recerca i la formació en igualtat i diversitat.

L'encontre, dut a terme al Saló de Graus de la facultat de Psicologia i Logopèdia de la Universitat de València, ha sigut organitzat per Dolores Frías-Navarro del Grup de Recerca REME de la UV. En la inauguració, han estat presents, la rectora de la Universitat de València, M.ª Vicenta Mestre; el degà de la facultat, Antonio Ferrer i la doctora Dolores Frías-Navarro.

L'objectiu principal ha sigut divulgar com les persones vinculades a la ciència desenvolupen el seu treball. En l'encontre, han participat  experts de diverses àrees, com ara la psicologia, l'educació i la història de l'art, entre altres. Els participants han presentat els seus treballs en vídeos breus, abordant en ells els desafiaments dels seus estudis i oferint respostes basades en l'evidència.

La jornada, patrocinada per la Unitat d'Igualtat de la Universitat de València, s'ha centrat en la perspectiva de gènere i la diversitat, alineant-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i va ser dirigida al professorat, l'alumnat i el públic en general. 

Aquest esdeveniment ha suposat una gran oportunitat per aprofundir en la importància de la igualtat i la diversitat en el món de la ciència.

Arxivat en: