III Jornada Podològica Multidisciplinària

  • Gabinet de la Rectora
  • 24 de març de 2022
 

La Facultat d’Infermeria i Podologia de la Universitat de València ha acollit la III Jornada Podològica Multidisciplinària per a parlar de la investigació podològica i dels recents avanços científics en la matèria.

La Facultat d`Infermeria i Podologia de la Universitat de València, ha acollit la III Jornada Podològica Multidisciplinària en la qual s’ha desenvolupat una jornada completa de ponències entorn a temes de rellevància mèdica en matèria de cirurgia, biomecànica, alteracions, tractaments i podologia forense.
 

La sessió inaugural ha estat presidida per Mavi Mestre, rectora de la Universitat de València; Antoni Merelles i Montserrat Alcahuz, degà i vicedegana de la Facultat d’Infermeria i Podologia; Pilar Nieto, Presidenta del Col·legi de Podòlegs de la Comunitat Valenciana; Juan Carlos Campos, coordinador de titulació de Podologia i Cristina Cuenca Expósito, Presidenta de l'Associació Valenciana d'Estudiants de Podologia, ASVEP.

A primera hora del matí i amb al voltant de 100 estudiants inscrits de diverses universitats del país, s’han iniciat les ponències amb presentacions entorn a mètodes d'esterilització, cirurgia percutània, diagnòstic dempeus pla, anestèsia i maneig endovascular de lesions tròfiques del peu. Posant l'accent en el caràcter multidisciplinari d'aquesta jornada, els temes ha sigut presentats per professionals de diferents camps d'estudi com la traumatologia, anestesiologia, fisioteràpia i radiologia vascular.

En la vesprada es van abordar temàtiques entorn al tractament de tendinopaties, mètodes d'esterilització, pediatria forense i alteracions de la marxa en xiquets amb problemes neuro-ortopèdics. Per a finalitzar la jornada, es van presentar les ponències entorn al perit en podologia i l'estudi d'identificació dermatoglifica plantar en podoscopia, mètode ponseti, exploració instrumentalitzada de la hiperresistència del tríceps sural i el taller d'embenatges funcionals en turmell-peu.

Aquesta jornada multidisciplinària ha acollit ponents d'alt nivell de l'àmbit internacional, així va ser el cas de la participació de podòlegs del Reial Madrid i del Llevant UD. A més, l’estudiantat va ser part de destacables tallers de cirurgia del peu amb cinc peces de cadàvers en quatre aules amb temàtiques diferents.