Inici de la fase 3 del pla d'ajudes TIC UV per estudiants

  • Gabinet de la Rectora
  • 6 de maig de 2020
 
Dispositiu mòbil

El pla d'ajudes TIC per estudiants de la UV iniciat amb els recursos propis de la Universitat de València i posat en funcionament per a aquelles i aquells estudiants de la UV sense equips informàtics i/o connexions inicia la seua fase 3, després de dos enviaments d'equips i connexions. La UV continuarà tramitant sol·licituds de recursos TIC fins al 15 de maig.

La Universitat de València va iniciar el 28 d'abril el procés de lliurament d'equips informàtics contemplat en el Pla d'ajudes TIC per a estudiants de la UV.

Aquest pla dóna resposta a les necessitats identificades després de l'anàlisi de l'enquesta «Recursos i necessitats TIC de l’estudiantat» del Vicerectorat d'Estratègia, Qualitat i Tecnologies de la Informació, i va ser llançat tot esperant les convocatòries d'ajudes TIC específiques per a estudiants universitaris que va sol·licitar la rectora de la Universitat de València  tant al Ministeri d'Universitats com a la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. Pots accedir a aqueixa sol·licitud de la UV al govern d'Espanya i la Generalitat Valenciana en UVnotícies: http://links.uv.es/0cNc95m

El pla d'ajudes TIC s'ha engegat amb fons propis de la UV. Aquest pla, coordinat des de la Gerència de la UV i el Vicerectorat d'Estratègia, Qualitat i Tecnologies de la Informació, i ha sigut desenvolupat pel personal del Servei d’Informàtica, el Servei de Biblioteques i Documentació, el Servei d’Anàlisi i Planificació, el Servei de Prevenció i Medi Ambient i del Vicerectorat d'Estudis i Política Lingüística.

La primera assignació de recursos TIC es va realitzar sobre la base de l'enquesta de recursos que servia com a primera sol·licitud d'equips, i posteriorment, a partir de la informació que es va proporcionar a la comunitat universitària, es va tramitar una segona assignació de recursos.

Les dues assignacions, que han suposat la concessió de totes les sol·licituds validades i l'enviament dels materials sol·licitats pel sistema de missatgeria donades les restriccions a la mobilitat existents en l'estat d'alarma, sumen un total de 74 ordinadors portàtils, 60 dispositius informàtics connectats a la xarxa, i 74 connexions a Internet.

En aquests moments la Universitat de València està processant les sol·licituds rebudes que configuraran la tercera assignació i enviament de recursos TIC.

Fins al 15 de maig es mantindrà oberta la possibilitat, per a les i els estudiants que no ho hagen sol·licitat prèviament, d'accedir gratuïtament a ordinadors portàtils en règim de préstec i/o a accés a Internet.

Per a poder accedir a aquestes ajudes s'ha de remetre un correu electrònic a ajudestic@uv.es. En el cas d’aquelles i aquells estudiants que no tinguen possibilitat d'accés a internet per a cursar la sol·licitud, algun company o companya podrà dirigir-se a través d'aquest correu electrònic a la Universitat de València per a identificar la seua situació i les seues necessitats, i cercar una solució que li permeta superar aquesta situació de escletxa digital.

En aquesta fase 3 es comptarà amb l'ajuda de la Generalitat Valenciana en l'assignació de connexions a Internet.