L'Institut de Drets Humans de la Universitat dedica la Setmana de Drets Humans al 75è aniversari de la Declaració Universal

  • Servei de Cultura Universitària
  • 12 de desembre de 2023
 
Un xiquet ucraïnés jugant. Exposició Benito Pajares a la Facultat del Dret.
Un xiquet ucraïnés jugant. Exposició Benito Pajares a la Facultat del Dret.

L'Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDHUV) dedica la Setmana dels Drets Humans a commemorar el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans amb un ampli programa d'activitats culturals d'entrada lliure, a la Facultat de Dret, de dimarts 12 al divendres 15 de desembre.

La jornada inaugural, dimarts 12, a les 10.45 hores, estarà a càrrec del poeta Mario Obrero, Premi LOEWE de Poesia 2020 a la Creació Jove. Dimarts de matí, a més de diverses taules redones, a les 12 hores està prevista la presència del fotoperiodista Benito Pajares, que acompanyarà un grup d'uns 60 estudiants de l'IES Isabel de Villena i de l'IES Ramon Llull a l'exposició Destí: vida, una mostra instal·lada a l'Aulari Nord del Campus dels Tarongers i que plasma a través de 40 fotografies el drama de la invasió d'Ucraïna -amb l'èxode de milers de persones, especialment dones amb xiquets i xiquetes-, mitjançant la mirada de Pajares que va viatjar a Przemysl a la frontera de Polònia amb un grup de voluntaris de l'ONG Juntos por la Vida. L'exposició, que ha itinerat a diferents campus a través del programa ‘Cultura als campus de la UV’ per apropar la cultura als estudiants, es podrà visitar fins al 2 de febrer de 2024.

La segona jornada d'aquest aniversari arrancarà dimecres 13 de desembre amb una conferència de Begoña Lasagabaster, directora de la Divisió d'Igualtat de Gènere de l'Oficina del Director General de la UNESCO, i ja a la vesprada, entre les activitats programades, destaca la presència de l'actor, Pepe Viyuela, que presentarà el seu documental 'Un viaje hacia nosotros', que mostra la realitat dels refugiats espanyols del 1939 arran de la investigació del passat de la família: el seu avi Gervasio.

La tercera jornada d'aquesta setmana, el dijous 14, es dedicarà a analitzar l'evolució dels principals conflictes de l'actualitat des del prisma de la Declaració Universal dels Drets Humans a través de diferents taules redones.

La cloenda, divendres 15, a les 10.30 hores, correrà a càrrec del director de l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València, Fernando Flores i del catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València , Joan Romero.

Més informació:

Arxivat en: Cultura , Exposicions