L'Institut IECO publica el Decàleg de Bones Pràctiques en Lideratge Humanista

  • Gabinet de la Rectora
  • 10 de juny de 2022
 
L'Institut IECO publica el Decàleg de Bones Pràctiques en Lideratge Humanista

L'Institut per a l'Ètica en la Comunicació i les Organitzacions de la Universitat de València, ha publicat en les seues xarxes socials i al seu portal web (IECO) el Decàleg de Bones Pràctiques en Lideratge Humanista. El document recull una relació de compromisos no negociables per a fer de les organitzacions llocs més humans. Pràctiques que, contribuint a la màxima productivitat de l'organització, vetlen a més per la infinita dignitat de les persones i el seu ple desenvolupament humà; i ho fan amb un propòsit ètic que, sense renunciar als beneficis, respecta el planeta i cerca contribuir al bé comú.

El Decàleg és fruit del treball de co-creació entre acadèmics i directius/as empresarials dut a terme la primera setmana de maig en el Real Col·legi Complutense d'Harvard (RCC), impulsat per l'IECO i subscrit per la International Humanistic Management Association (IHMA). En línia amb el Manifest que es recull en el seu Web, Michael Pirson (Fundador i President de la IHMA) anima a totes les organitzacions que vulguen adherir-se a aquest Decàleg a comprometre's per crear una Cultura Humanista de la cura, el compromís i la confiança.

Com explica el professor Manuel Guillén (Director del IECO i de la Càtedra d'Ètica Empresarial IECO-UV i representant de la Universitat de València en el RCC d'Harvard), una Cultura Humanista és aquella que busca el bé veritablement humà de totes les persones implicades amb l'organització, on es concilien el propòsit organitzacional i el personal de tots els seus membres, fomentant una visió del treball digne, ben fet, altament productiu i amb sentit vocacional i de servei.

Les organitzacions que compartisquen aquesta visió, i vulguen unir-se a la Missió de promoure una Cultura Humanista, es comprometen a les següents pràctiques:

1. Vetlar per la infinita dignitat humana i el desenvolupament ple de totes les persones
2. Assegurar les condicions de treball més dignes, de manera que totes les persones siguen i se senten tractades com els agradaria ser tractades, sabent preguntar, escoltar i respondre a cada persona.
3. Promoure la seguretat psicològica, fomentant la iniciativa, la responsabilitat i el reconeixement, admetent la vulnerabilitat de totes les persones
4. Comptar amb un propòsit organitzacional ètic, que contribuïsca al màxim rendiment de l'organització i al ple desenvolupament humà, respectant la nostra casa comuna, el planeta.
5. Garantir que el propòsit organitzacional ètic, siga conegut, compartit i viscut per totes les persones de l'organització.
6. Afavorir un alineament i equilibri entre el propòsit personal i l'organitzacional que contribuïsquen al bé comú i al benestar de tots els éssers vius del planeta.
7. Fomentar un treball ben fet, ordenat, intens i constant, que cuida els detalls, altament productiu i amb sentit vocacional i de servei.
8. Impulsar comportaments i fomentar bones pràctiques capaces de construir confiança i generar compromís professional, afectiu i moral amb l'organització.
9. Desenvolupar eines i indicadors que mesuren i alineen els resultats de l'organització i el benefici empresarial, al mateix temps que el creixement personal en actituds, habilitats i qualitats humanes.
10. Crear una cultura de la cura, inspirada en la lògica de l'amor, que porta a la cerca del vertader bé de totes les persones implicades amb l'organització.

Per a adherir-se als compromisos desenvolupats en aquest Decàleg de Bones Pràctiques en Lideratge Humanista es pot consultar el següent enllaç: ACÍ

Arxivat en: Altres centres