La investigació mediambiental de la Universitat s’emet demà a La2

  • Gabinet de la Rectora
  • 25 de setembre de 2018
 
Universo Sostenible

Dins del marc del conveni de col·laboració subscrit entre la CRUE, TVE i la Universitat de València, el Taller d’Audiovisuals (TAU) produeix la sèrie de divulgació científica ‘Universo Sostenible’ format audiovisual desenvolupat en col·laboració amb universitats de tota Espanya.

Amb el títol ‘Quant li queda al planeta?’, el cinquè capítol de la sèrie ‘Universo Sostenible’ s’emetrà demà dimecres 26 de setembre dins del programa ‘La aventura del saber’ de La2 de TVE. Aquesta sèrie de divulgació científica de marcat caràcter transmediàtic, on el TAU és productora executiva, inclou les més modernes aplicacions tecnològiques, com l’anomenat ‘boto roig’.

La Universitat participa en aquesta sèrie a través de la col·laboració de la Unitat de Cultura Científica. Aquest nou capítol comptarà amb l’aportació de l’expert en microbiologia i ecologia de la Universitat de València, Antonio Camacho, que parlarà sobre cap a on avança aquest campus d’investigació, des de les millores en les energies renovables, en el tractament de residus i la toxicologia ambiental, fins a la aplicació de les tecnologies digitals en l'anomenada indústria 4.0 per optimitzar l'ús i tractament dels recursos en els processos de producció.

La sèrie ‘Universo Sostenible’, que consta de dues temporades de 12 capítols cadascuna, és un projecte sorgit a partir d’un requeriment de la CRUE Universidades españolas en un petició conjunta dels grups de treball d’Audiovisuals i Multimèdia i de Divulgació i Cultura Científica de 27 universitats pertanyents a la CRUE, entre els que es troba la Universitat de València.

Aquesta primera temporada, iniciada al juliol, es va reprendre aquest curs acadèmic amb l’emissió el passat 12 de setembre del tercer capítol titulat ‘El càncer, una malaltia crònica?’. En aquesta emissió, que va comptar amb la participació de la catedràtica de Medicina Ana Lluch, s’analitzaren les principals línies d’investigació sobre el càncer, un procés descontrolat en la divisió cel·lular que pot començar de manera localitzada i disseminar-se als teixits del voltant.

Els anterior capítols de ‘Universo Sostenible’ es poden vore al web de Mediauni.