Investigadors de la Universitat de València participen a París en l'exposició ‘Europa Enterprise’

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 11 de novembre de 2021
 
Un home contempla algunes de les obres exposades. Maurine Tric. Cité Internationale des Arts.
Un home contempla algunes de les obres exposades. Maurine Tric. Cité Internationale des Arts.

La Cité Internationale des Arts de París acollirà fins a l'11 de desembre l’exposició col·lectiva ‘Europa Enterprise’, que s'inscriu entre les activitats del projecte europeu Horizon 2020 ‘Trans-Making’, un programa de recerca compartida de quatre anys de duració –en el qual participen quasi 40 investigadores i investigadors de diferents facultats de la Universitat de València. L'objectiu d'aquest projecte és reforçar les capacitats de recerca, mitjançant l'intercanvi de coneixements, competències i experiències, entre socis acadèmics i no acadèmics d'Europa i de països tercers, per a crear narratives alternatives per a la renovació social, econòmica i democràtica.

L'exposició inclou un total de 25 artistes de sis països. La participació valenciana està formada pels les obres i els autors següents, tots docents i investigadors a la Universitat de València: ‘Cartografía de los sentimientos y pensamientos’, collage intervingut de María Amparo Alonso-Sanz, ‘Cartas y desórdenes LGTBI en París’, cartes postals de Ricard Huerta, ‘El banquete de los bienes (culturales) comunes’, peça audiovisual de Raúl de Arriba i María Vidagañ, i ‘Una deriva en El Cairo’, cianotípies de Raúl Abeledo i Eva Máñez. Raúl Abeledo és, a més, el coordinador de l’equip valencià de Trans-Making.

L'exposició Europa Enterprise està comissariada per Danijela  Dugandžić i Jelena Petrović, de l'Associació per a la Cultura i l'Art CRVENA (Sarajevo, Bòsnia). La seua producció té la col·laboració de Relais  Culture Europe, coordinadors del projecte Trans-making, i la Cité internationale des arts. A través d'aquesta col·laboració s'ha iniciat, a més, el primer programa de residència feminista per a artistes i comissaris postiugoslaus CITÉ ROUGE.

L'exposició es complementa amb un programa d'esdeveniments, visites guiades, performances i podcasts. Més informació de l'exposició a través d'aquest enllaç.

Arxivat en: Cultura , Exposicions