Ismael Mingarro, nou degà de la Facultat de Ciències Biològiques

  • Gabinet de Premsa
  • 10 d’abril de 2024
 
Ismael Mingarro
Ismael Mingarro

Ismael Mingarro és el nou degà de la Facultat de Ciències Biològiques de la Universitat de València. Substitueix en el càrrec la catedràtica M. Carmen Bañó, que ha exhaurit els dos mandats. Mingarro ha obtingut 18 vots a favor, 14 en blanc i 5 abstencions.

El nou equip deganal està integrat per Carmen Agustin Pavon, vicedegana de Relacions Internacionals; Mar Ferrer Suay, vicedegana de Qualitat i Innovació; Eduardo Garcia Roger, vicedegà d’Estudis; Francisco Perez Sanchez, vicedegà d’Infraestructures; i Mª Jesus Garcia Murria, secretària de la facultat.

Ismael Mingarro és llicenciat en Biologia (especialitat Bioquímica) en 1989 i doctor en Bioquímica (1994) per la Universitat de València. Va realitzar estudis postdoctorals en el Torrey Pines Institute for Molecular Studies (Sant Diego, 1994) i en el Departament de Bioquímica i Biofísica de la Universitat d’Estocolm European Molecular Biology Organization (EMBO) Fellow (1995-1997). És professor titular d’Universitat (1999-2011) i catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular (2011-actualitat) en la Universitat de València, professor visitant en la Texas A&M University (TAMU, 2009) i en la Universitat de Califòrnia Sant Francisco (UCSF, 2022).

Dirigeix el laboratori de Proteïnes de Membrana (https://research.uv.es/membrana/) des de 1999 i és responsable de projectes nacionals, autonòmics i de contractes d'I+D. Ha dirigit 12 tesis doctorals, quatre d'elles premi extraordinari de doctorat. És també avaluador de projectes i programes d'investigació per a diferents agències nacionals i internacionals i autor de més de 90 publicacions científiques en revistes de reconegut prestigi i dos patents. També realitza una activitat intensa de divulgació col·laborant amb la Unitat de Cultura Científica de la Universitat de València.

Mingarro ha sigut secretari acadèmic (2015-2019) i vicedirector (2019-2022) de l'Escola de Doctorat de la Universitat de València i membre de la junta directiva de la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular (SEBBM, 2016-2020) encarregat de la gestió dels grups científics i cònsol de la SEBBM a València (2020-actualitat). Actualment, és membre de la Comissió Adjunta a la Vocalia 3 (Ciències de la Vida i de la Salut) de la Confederació de Societats Científiques d'Espanya (COSCE) (2021-actualitat), i ha sigut secretari del Comité de Ciències de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears (AQUIB) per a l'acreditació del professorat universitari (2020-2022).

A més, ha rebut els premis Laboratorios SALVAT Inquifarma (2000) i el de la Societat de Biofísica d’Espanya (2022).