Javier de Lucas i Alfons Cervera, guardonats per la cartellera ‘Turia’

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 9 de juliol de 2018
 
Alfons Cervera i Javier de Lucas
Alfons Cervera i Javier de Lucas.

Javier de Lucas, catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política i director de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València, han rebut el Premi a la Millor Contribució a la Defensa dels Drets Humans que atorga la revista cartellera ‘Turia’. L’escriptor i director del Fòrum de Debats de la Universitat de València, Alfons Cervera, ha sigut distingit per aquesta publicació amb el Premi a la Millor Contribució Literària, que ha obtingut ‘ex aequo’ amb la novel·lista Susana Fortes.

El lliurament dels premis fou dissabte 7 de juliol al Teatre Rialto de València en una gala en la qual actuà l’humorista Xavi Castillo. Divendres 6 va eixir en els quioscos un número especial de la revista dedicat a aquesta dessetena edició dels seus premis, que tenen un total de díhuit modalitats.

Catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política a l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València, del qual va ser fundador i primer director, Javier de Lucas ha sigut director del Col·legi d’Espanya a París (2005-2012) i president de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR, 2008-2009). És vocal del Consell Assessor del Mecanisme Nacional per a la Prevenció de la Tortura del Defensor del Poble. Pertany a nombrosos consells científics i editorials, nacionals i internacionals. És un dels vint-i-quatre membres del High Panell on Science, Technology and Innovation for Development de la Unesco nomenats per la directora general, Irina Bukova. Autor de Mediterráneo: el naufragio de Europa (editorial Tirant), ha publicat vint llibres i més de tres-cents articles en revistes científiques nacionals i internacionals. Treballa sobre problemes de drets humans, legitimitat, democràcia, ciutadania i obediència al dret.

La primera novel·la d’Alfons Cervera (De vampiros y otros asuntos amorosos) data del 1984. L’última va aparéixer en febrer passat, La noche en que los Beatles llegaron a Barcelona. Enmig hi ha una altra dotzena de novel·les. Una, Esas vidas, finalista del Premi Nacional de Narrativa 2010. I dues en català: L’home mort i Els paradisos artificials. També tres llibres amb els seus articles periodístics: La mirada de Karenin, Diario de la frontera, Gürtel&Company: Una aventura valenciana. I un que reuneix les seues conferències, articles i pròlegs a altres narratives alienes, tot sobre el que es diu memòria històrica: Yo no voy a olvidar porque otros quieran. I diversos llibres de poesia que es reuneixen en Los cuerpos del delito, la seua poesia completa. Totes les seues novel·les estan publicades en l’editorial Montesinos.

Més informació:

Arxivat en: Cultura