Les Jornades de Cultura Laboral en Investigació tornen a la Universitat de València en la seua segona edició

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 20 de novembre de 2023
 
Parc Científic de la Universitat de València

La Universitat de València acull el pròxim dimarts 21 de novembre la segona edició de les Jornades de Cultura Laboral en Investigació (J-CLI) en el saló d’actes del Parc Científic de la Universitat de València. L’acte busca crear un fòrum social crític per donar a conèixer els aspectes laborals i els drets del sector de la ciència i de la investigació, afavorir la consciència col·lectiva i oferir un canal de difusió i interacció per als científics i les científiques. En l’activitat col·labora la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València.

L’últim any s’han aprovat dos lleis clau per al Sistema Científic-Tècnic Espanyol, la Modificació de la Llei de Ciència, la tecnologia i la Innovació (LCTI), i la Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU). Ha augmentat l’interès per posar de manifest també els problemes ètics, culturals i ideològics que condicionen l’activitat científica i la transferència efectiva d’aquesta a la societat, ja que són aspectes fonamentals per a dirigir el rumb de les futures polítiques científiques. Per a impulsar aquesta tasca, la coordinadora Marea Roja de la Investigación organitza la segona edició de les Jornades de Cultura Laboral en Investigació (J-CLI) amb el lema “Consciència, aliança i imaginació”.

La trobada, amb accés lliure, serà entre les 16 i les 20 hores i constarà de dues taules redones. D’una banda, “Llei de la Ciència i LOSU. Revisant els marcs legals”, amb la participació de Jordi Pérez (PDI Precariat), Francisco Palazón (Federación de Jóvenes Investigadores), Raquel Salvador (FPU Investiga) i Avelino Vicente (RyC en Lucha). La taula serà moderada per Ascensión Andrés (FPI en Lucha).

La segona taula redona és el panell de debat “Fracassar juntes, unes altres formes d’habitar la ciència”, en què participaran Andrea Corrales (Universitat de Saragossa), Mijo Miquel (Universitat Politècnica de València), Teresa Samper (Universitat de València) i Guillermo Muñoz (Universitat de València).

Les jornades J-CLI es desenvolupen aquest mes de novembre en tres seus diferents: Santiago de Compostel·la, València i Madrid, i estan organitzades per Marea Roja de la Investigación, la Coordinadora Valenciana de Treballadores de la Ciència (CVTC), FPI en Lucha, i la plataforma PDI Precariat. A més de les associacions esmentades, també hi col·labora la Federació de Joves Investigadors (FJI) i FPU investiga.

Més informació: J-CLI - Valencia