Juan Carlos Izpisúa serà nomenat ‘honoris causa’ per la Universitat de València hui dimarts

  • Gabinet de Premsa
  • 7 de maig de 2019
 
Juan Carlos Izpisúa.
Juan Carlos Izpisúa.

L’expert en cèl·lules mare Juan Carlos Izpisúa serà nomenathonoris causa per la Universitat de València hui dimarts, 7 de maig. L’acte acadèmic començarà a les 12 al Paranimf de l’edifici històric de La Nau, i estarà presidit per la rectora, Mavi Mestre. La catedràtica de Bioquímica i Biologia Molecular Mª Teresa Barber llegirà la laudatio. L'acte es retransmet per MediaUni

Juan Carlos Izpisúa Belmonte (Hellín, 1960) és professor i investigador en el Laboratori d’Expressió Gènica de l’Institut Salk d’Estudis Biològics (La Jolla, EEUU) i membre del Comitè d’Edició de Línies Germinals de l’Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units.

Llicenciat en Farmàcia per la Universitat de València amb premi extraordinari, es va doctorar en Bioquímica i Farmacologia per les universitats de València i Bolonya.

El doctor Izpisúa ha estat becari post-doctoral en les universitats de Marburg (Alemanya) i de Califòrnia-Los Angeles (UCLA, EEUU) i en l’European Molecular Biology Laboratoris (EMBL, Alemanya). Ha estat professor en la University of California-San Diego i professor visitant en el University College i la universitat d’Oxford (Regne Unit). De 2005 a 2013 dirigí el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona.

La investigació d’Izpisúa, que supera les 26.000 citacions de les seues publicacions, se centra en la biologia de cèl·lules mare i el seu desenvolupament. Els seus estudis es dirigeixen a la identificació dels mecanismes moleculars i cel·lulars responsables del desenvolupament embrionari. Les seues contribucions presenten un enorme potencial en els àmbits dels transplantaments i la lluita contra l’envelliment.

La seua activitat científica ha estat reconeguda amb els premis Ellison Medical Foundation i el McKnight i dels Instituts Nacionals de la Salut i de Ciències dels Estats Units, entre d’altres; el doctorat honoris causa per les universitats de Castilla La Mancha i Granada, i la Medalla de Oro de Castilla La Mancha.