Juan Manuel Bonet acosta el comissariat d’exposicions a la Facultat de Geografia e Història de la Universitat de València

  • Fundació General UV
  • 11 de març de 2024
 
Imatge de Juan Manuel Bonet a la Sala Martínez Guerricabeitia de La Nau

La classe magistral de l’historiador i crític d’art i literatura serà aquest dimarts, 12 de març, a la Facultat de Geografia i Història UV (18 hores). L'activitat s’inscriu dins del programa Cultura als Campus del Vicerectorat de Cultura i Societat.

La Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València acull el pròxim dimarts, 12 de març la classe magistral de l’historiador, crític d'art i literatura Juan Manuel Bonet ‘El comissariat d'exposicions. Una experiència personal’, organitzada pel departament d’Història de l’Art de la Facultat, la  Col·lecció Martínez Guerricabeitia i la Fundació General UV.

Considerat com un dels experts en pintura contemporània més importants d'Espanya, Juan Manuel Bonet té una dilatada trajectòria com a comissari d'exposicions i museòleg. Entre les seues principals ocupacions en aquest àmbit professional, ha exercit les responsabilitats de director de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) de València i del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid.

Partint del relat de la seua experiència personal en aquest camp, Bonet acostarà al públic assistent una disciplina que, a més d’ocupar-se de planificar, organitzar i coordinar la posada en marxa d’exhibicions artístiques, requereix professionals  multifacètics, amb ampla formació i coneixement de l’àmbit artístic i històric-cultural, així com d’habilitats de gestió. Un perfil professional que, a partir d’una visió pròpia i individual, construïsca un discurs expositiu coherent i significatiu, connectant les diferents obres i peces, i donant sentit al context expositiu per tal de crear una experiència significativa per al públic visitant.

Des que va desenvolupar el seu primer treball vinculat amb la museologia, a finals dels anys seixanta, al Museo de Arte Abstracto Español de Conca, Juan Manuel Bonet ha estat comissari de diverses exposicions i retrospectives. Actualment, exerceix com a comissari de la mostra de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València ‘Llibertat, llibertat. La dècada dels 70 en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia: La política i més enllà’, amb la qual, a partir de la selecció de 57 obres de la col·lecció, ret el seu personal homenatge al matrimoni format per Jesús Martínez Guerricabeitia i Carmen García Merchante, amb qui l’uneixen vincles des de 1994.

L’activitat tindrà lloc a l’aula GH 1.2 de la Facultat de Geografia i Història, a les 18 hores. L’assistència és oberta i gratuïta, fins a completar l’aforament. Realitzada en col·laboració amb la Facultat de Geografia i Història de la UV i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València, s’inscriu dins del programa Cultura als Campus impulsat pel Vicerectorat de Cultura i Societat.

 

Més informació: