La Lliga de debat interna de la Universitat de València ja té equip guanyador després de tres dies d’intensos debats

  • Servei d'Informació i Dinamització
  • 1 de desembre de 2023
 
Estudiants finalistes de la Lliga interna de debat de la Universitat de València
Equip guanyador i equip finalista de la Lliga de debat interna de la Universitat de València 2023-2024

Del 28 al 30 de novembre, dinou estudiants de diferents titulacions han disputat la Lliga de debat interna de la UV, argumentant a favor i en contra d’un tema polèmic i actual: “Cal ser tolerant amb els intolerants?”. L’equip B, liderat per Guillem Álvarez Torres, ha guanyat aquesta fase local, mentre que el premi al millor orador se l’endú Jordi Ferrer i Pardo, de l’equip C. D’entre l’estudiantat participant en la fase local, s’escollirà l’equip representant de la Universitat de València a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives que se celebrarà a la Universitat Jaume I en abril de 2024.

Després de tres de jornades de debats, l’equip format per Olga Arias Patrón, José Vicente Blasco Blasco i Guillem Álvarez Torres, de capità,  s’ha imposat com a guanyador de la Lliga de debat interna de la Universitat de València. Per la seua banda, Jordi Ferrer i Pardo s’ha endut el premi al millor orador, i el seu equip, amb Sandra Berlanga Tovar i Pau Chaume Escolano, ha quedat subcampió.

Els quatre equips participants han debatut amb passió i entrega i han demostrat les seues habilitats de comunicació, argumentació i oratòria al voltant del tema d’enguany de la Lliga de la Xarxa Vives: “Cal ser tolerant amb els intolerants?”.  Són estudiants de les facultats de Filologia, Comunicació i Traducció, Economia, Medicina i Odontologia, Dret, Fisioteràpia i Filosofia i Ciències de l’Educació.

El jurat que ha avaluat el desenvolupament dels debats ha estat format per professorat de la Universitat de València: Maria Pérez Viguer Seguí, del Departament de Psicologia Evolutiva i de l’Educació; Maria Josep Picó Garcés, professora del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació, i Miquel Nicolás Amorós i Ramon X. Rosselló Ivars, ambdós del Departament de Filologia Catalana.

Previ a la celebració de la lliga interna, l’estudiantat s’ha format amb el curs Parlar en públic: curs preparatori de la Lliga de Debat Universitària. En aquesta formació, s’ha treballat l’oratòria amb tàctiques de realització de discursos orals, perdre la por escènica, així com també entrenar veu i cos. Ha estat a càrrec de Gonçal López-Pampló Rius, professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València; Nuria Martin, directora de teatre, actriu i docent especialitzada en interpretació; i Jose A. García Sáez, professor del Departament de Filosofia del Dret i Política de la UV i Secretari de l'Institut Universitari de Drets Humans (IUDHUV).

A l’estudiantat que ha participat en les dues parts de la fase local de la UV (la formació i la lliga interna) se li reconeixen  1,5 crèdits ECTS. A més, cada membre de l’equip guanyador de la lliga i el millor orador reben un premi de 200 € per a cadascú.

La Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives

Del 24 al 26 d’abril de 2024 tindrà lloc la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives a la Universitat Jaume I a Castelló de Plana. Els membres de l’equip representant de la Universitat de València se seleccionaran d’entre tots els estudiants que han participat en la fase local de la Lliga de Debat Universitària, que impulsa la Delegació d’Estudiants i organitza el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi).

La Lliga de Debat Universitària, de la Xarxa Vives, és una competició dialèctica en la qual diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’objectiu de la competició, que s’organitza des de 2005, és fomentar l’ús de la paraula i potenciar capacitats com l’argumentació, l’oratòria, la recerca d’informació, el treball en col·laboració, la posada en escena i la relació amb estudiants d’altres universitats que formen part de la Xarxa Vives d'Universitats.