Marina Subirats debat sobre la desconstrucció dels gèneres en una nova sessió de VALÈNCIA THINKS GLOBAL

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 15 de desembre de 2020
 
Marina Subirats.
Marina Subirats.

El passat 14 de desembre, la sociòloga Marina Subirats protagonitzà un debat sobre la desconstrucció dels gèneres des de l’educació, en el marc del programa de conferències 'VALÈNCIA THINKS GLOBAL. Imaginem el futur', organitzat pel Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València. En la sessió, que es va transmetre en directe a través del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau, també participaren el vicerector de Cultura i Esport, Antonio Ariño, i Capitolina Díaz, que ha sigut catedràtica de Sociologia de la Universitat de València.

Fa menys d’un mes finalitzava la consulta pública del Ministeri d’Igualtat prèvia a l’elaboració d’una llei per a la igualtat plena i efectiva de les persones trans, que està suscitant un debat molt intens en la societat i en el mateix moviment feminista. En un moment tan interessant en relació a la transformació dels perfils femení i masculí, Marina Subirats proposa, en Desconstruir els gèneres des de l’educació, una reflexió profunda entorn del debat trans i de les possibles solucions que, segons com siguen plantejades, poden afavorir una consolidació dels gèneres, o, per contra, la seua abolició, que és el que s’ha suggerit sempre des del feminisme. No es tracta d’un debat acadèmic, sinó d’un debat fortament arrelat en la societat, i és per això que el Centre Cultural La Nau va proposar aquesta trobada en línia en què el tema va ser abordat tenint en compte el paper imprescindible que juga l’educació en tot això.

Marina Subirats Martori va estudiar Filosofia i Sociologia a Barcelona i a París. Ha sigut catedràtica de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), directora de l’enquesta Metropolitana de Barcelona, directora de l’Institut de la Dona del Ministeri d'Assumptes Socials, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta del Consell Econòmic i Social de Barcelona. Ha escrit diversos llibres i nombrosos articles científics i divulgatius sobre aspectes de gènere, educació i estructura social de Catalunya. Actualment és catedràtica emèrita de Sociologia de la UAB.

El programa VALÈNCIA THINKS GLOBAL. Imaginem el futur va nàixer amb l’objectiu d’abordar temes crucials per al món actual i amb la ferma voluntat d’il·luminar un futur millor de la mà de reconeguts experts i expertes d’àmbit internacional en diverses àrees de coneixement. Es tracta d’una iniciativa del Vicerectorat de Cultura i Esport i la Fundació General de la Universitat de València, a través de l’Observatori Cultural, que té la col·laboració de la Institució Alfons el Magnànim. El cicle s’emet en directe a través del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau i, una vegada finalitzat cada debat, l’arxiu es pot recuperar també des del mateix canal.