Matteco tanca una Sèrie A de 15M€ per a expandir la producció dels seus materials avançats per a l'hidrogen verd

  • Parc Científic
  • 23 d’octubre de 2024
 
Des de l'esquerra, Iker Marcaide i Gonzalo Abellán
Des de l'esquerra, Iker Marcaide i Gonzalo Abellán

La spin-off de la Universitat de València Matteco, que desenvolupa noves solucions per a descarbonitzar l'economia i impulsar la competitivitat de l'hidrogen renovable, ha tancat una ronda d'inversió de Sèrie A de 15 milions d'euros participada per un grup de ‘family offices’ nacionals i internacionals, entre ells Grup ASV (Espanya), Napali (Xile) i Zubi (Espanya). L'empresa destinarà els fons a l'ampliació de la seua capacitat productiva, amb l'obertura a València de la seua fàbrica de catalitzadors i elèctrodes per a la producció d'hidrogen verd i la seua posterior expansió fins a aconseguir una capacitat de 1GW.

La injecció de capital es destinarà a la imminent obertura i posada en marxa de la seua fàbrica de catalitzadors i elèctrodes d'última generació de 10.000 metres quadrats a Paterna (València), la qual cosa permetrà a Matteco produir l'equivalent a 1 gigavat (GW) d'elèctrodes per any.
La companyia potenciarà la seua capacitat productiva per a atendre la creixent demanda dels seus catalitzadors i elèctrodes d'última generació en els fabricants d’electrolizadors de tecnologies alcalina i AEM (Anion Exchange Membrane, per les seues sigles en anglés) a nivell global. Matteco ja compta amb clients a Europa, Nord Amèrica i Àsia.

Segons la companyia, està previst que l'escalat de la producció de Matteco redunde al seu torn en la creació d'ocupació, amb l'increment de l'actual plantilla de 30 treballadors a 100 al llarg de 2025. Així mateix, els fons hauran de contribuir a una major innovació i optimització dels processos productius, així com a la construcció d'una indústria europea competitiva que lidere la transició cap a una economia descarbonitzada.

“Matteco representa un cas d'èxit de transferència d'avanços científics i tecnològics des del laboratori cap al mercat a escala industrial”, comenta Gonzalo Abellán, investigador de l'Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la Universitat de València, cofundador i CTO de Matteco.

L'empresa va nàixer en 2023, com a spin-off de la UV, de la unió de forces entre Zubi Labs, impact venture builder de Zubi Group, i un grup de científics a partir de les investigacions desenvolupades en l'Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la UV per l'equip d'investigació liderat pel mateix Gonzalo Abellán.

El tancament de la ronda d'inversió Sèrie A i l'entrada de nous socis només un any després de la seua fundació referenda l'alt potencial de creixement de l'empresa dins de l'ecosistema de les tecnologies netes.

"Abordem amb il·lusió aquesta nova etapa de creixement i escalat amb companys de viatge que creuen fermament en la inversió d'impacte, per a junts aprofitar el potencial de la innovació en materials per a resoldre els reptes ambientals que vivim, ha dit Iker Marcaide, cofundador i CEO de l'empresa.