Més de 300 estudiants i 37 empreses participen en el Fòrum de Ciències Socials, primera cita del segon quadrimestre amb l’ocupació

  • Fundació General UV
  • 29 de gener de 2024
 

La Facultat de Ciències Socials ha celebrat aquest dilluns, 29 de gener, el seu Fòrum d’Ocupació, organitzat pel Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, a través del servei UVocupació, en la primera cita del segon quadrimestre amb aquestes fires de l’ocupació, congregant a més de 300 estudiants i fins a 37 empreses i entitats, entre les quals, organitzacions públiques i privades, col·legis professionals, càtedres de recerca, fundacions, ONGs i organitzacions sindicals.

La jornada ha tingut com a tema transversal en totes les sessions acadèmiques el nou marc laboral del segle XXI. A les 9 hores el Fòrum obria les seues portes i començaven les xarrades, taules redones i tallers, mentre empreses i entitats instal·laven els seus estands a l’exterior del centre. El matí començava a la Sala d’Actes de la Facultat amb la conferència inaugural “L’ocupació del segle XXI i el temps de treball”, a càrrec de la Catedràtica Dret del Treball i Seguretat Social de la Universitat de València Mª Amparo Ballester, que l’alumnat dels diferents graus del centre ha pogut seguir en línia des de diferents aules i espais de la Facultat.

Seguidament, representants dels col·legis professionals del ram (Graduats/Graduades Socials, Treball Social, i Politologia i Sociologia de la Comunitat Valenciana) han acostat l’alumnat, amb sengles conferències, la realitat professional de les seues titulacions. A continuació, diverses taules redones simultànies, formades per expertes i experts, debatien entorn les eixides professionals en l’àmbit de les Ciències Socials, Relacions Laborals i Recursos Humans i la Sociologia.

Formació de qualitat per a crear una societat més igualitària i inclusiva

En finalitzar, la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, acompanyada per la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, Ángeles Solanes, i el degà de la Facultat, Albert Moncusí, pujaven a l’escenari, ubicat en l’esplanada exterior del centre, per a obrir oficialment aquesta cita amb el món laboral.

Després d’agrair la seua presència i suport a autoritats acadèmiques, professorat, empreses i entitats, personal del servei UVocupació i, molt especialment, l’estudiantat, Mestre ha dedicat unes paraules afectuoses a l’equip deganal de la Facultat, que finalitza aquest 2024 el seu mandat. “Al llarg d’aquests cinc anys hem treballat conjuntament en moments de molta satisfacció i també en moments molt difícils”, recordant els temps de pandèmia i ressaltant la “corresponsabilitat” de tota la comunitat universitària. “Va ser una època especial i la relació i els lligams que hem creat quedaran per sempre”, afegia.  

Així mateix, la rectora de la Universitat de València ha volgut fer una menció especial al 25 aniversari de la Facultat, que coincideix amb la celebració dels 625 anys de la Universitat de València.

Maria Vicente Mestre ha adreçat el seu discurs a l’estudiantat de la Facultat, recordant-los el seu protagonisme en aquest tipus de trobades, al mateix temps que ha destacat la importància i la solidesa de l’organització dels Fòrums d’Ocupació UV “liderats per UVocupació, amb més de dues dècades de treball, que són ja un programa totalment consolidat a la nostra Unviersitat”.

“És molt important que conegueu què vos pot il·lusionar i agradar a nivell professional. Teniu la sort de formar-vos per a treballar amb les persones i per a les persones, i teniu en les vostres mans la possibilitat de millorar la qualitat de vida de col·lectius vulnerables”, ha afirmat Mestre, matisant “la societat vos necessita, en el present i també en el futur, per a aconseguir eixa societat inclusiva i igualitària que totes i tots volem”.

Mestre ha tancat el seu discurs posant en valor la qualitat formativa de la Universitat de València. “La missió formadora de la Universitat no queda completa si no vos acompanyem fins a la vostra inserció laboral, i podeu tindre la satisfacció i convenciment que esteu molt ben formades i formats, tant en l'àmbit teòric com pràctic. Teniu les competències i les habilitats necessàries per a afrontar la decisió de quin treball triar”.

En acabar l’acte la rectora ha visitat els estands de les empreses participants, acompanyada per la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, Ángeles Solanes; l’equip deganal de la Facultat; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria, i el delegat de la rectora per a Pràctiques i Ocupació, Jesús Soret.

Les activitats del Fòrum, també a la vesprada

El Fòrum de Ciències Socials continuava de vesprada, en una jornada vespertina que arrancava amb un taller a càrrec de personal tècnic d’UVocupació sobre la cerca d’ocupació en l’entorn 4.0 i una conferència a càrrec de Labora sobre el treball en el sector públic i privat en les Ciències Socials. La jornada cloïa amb una sessió dedicada a les eixides professionals dels màsters oficials i doctorats.