Més de 40 activitats en el fòrum d'ocupació de la Facultat d'Economia

  • 15 de febrer de 2017
 
Facultat d'Economia

Una universitat preocupada per la inserció laboral del seu estudiantat i motor del coneixement que pot millorar la qualitat de l’ocupació, en sintonia amb el teixit empresarial valencià. Aquest és el treball, que segons el rector Esteban Morcillo, resumeix una part de la tasca de la Universitat de València com a generadora de coneixement, formació i innovació.

El rector ha participat aquest dimecres en la inauguració de la setzena edició del Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria que se celebra els dies 15 i 16 de febrer. En l’acte han participat també el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; la directora general de Formació Professional, Marina Sánchez; la directora general de Planificació i Serveis, Eva Hernández; el vicepresident de la Diputació de València, Emili Altur; i José Manuel Pastor, degà de la facultat. Tots han coincidit en la importància de la col·laboració del món universitari amb l’empresarial. 

Eva Hernández ha destacat les accions que des del Servef s’estan realitzant per a evitar la fugida de cervells i recuperar especialistes que han hagut d’emigrar a altres països. Per la seua banda, Marina Sánchez, també ha destacat la qualitat de la formació professional i la seua relació amb les universitats. Sánchez ha recordat que a banda de ser un itinerari per accedir als estudis superiors també s’ha detectat que hi ha titulats que es matriculen en cicles superiors per a millorar la seua qualificació. José Manuel Pastor s’ha referit a la importància d’activitats com el fòrum que acull la facultat d’Economia per a visibilitzar la relació de la universitat amb el teixit productiu valencià amb qui professorat de la facultat manté una estreta relació. En la necessitat de col·laboració entre el govern, la universitat i les empreses per a millorar la inserció laboral dels titulats i la qualitat d’aquesta han coincidit Enric Morera, Emili Altur i Esteban Morcillo. Morera, a més, ha realitzat la lliçó magistral en la qual ha repassat alguns dels reptes laborals i socials als quals s’enfrontarà la ciutadania donats els canvis que s’estan produint.

La facultat acollirà durant dos dies més de 40 activitats relacionades amb l’ocupació i l’emprenedoria. A més, en aquesta edició estaran presents les administracions públiques a través dels seus serveis municipals i autonòmics d’ocupació, grans firmes de consultoria, el sector bancari, col·legis i associacions professionals així com sindicats. També el Parc Científic Científic de la Universitat, les fundacions o el centre d’idiomes de la Universitat, entre altres.

El programa complet es pot consultar ací.

També es  pot consultar més informació en la web de la facultat, fent clic ací.