Més de 500 estudiants es donen cita al Fòrum d’Ocupació de Magisteri de la Universitat de València

  • Fundació General UV
  • 15 de novembre de 2023
 

La Facultat de Magisteri ha acollit la tercera edició del Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València aquest dimecres, 15 de novembre, congregant una assistència nombrosa, amb més de 500 estudiants i una trentena d’empreses.

La cita ha servit com a pont de trobada entre estudiantat, persones egressades, empreses i entitats del sector que, a través dels estands ubicats a l’exterior de la Facultat de Magisteri, han tingut l’oportunitat de compartir sinergies i oportunitats d’ocupació.

Com a gran novetat, enguany s’ha comptat amb la participació de l’estudiantat de Magisteri del Campus d’Ontinyent, confirmant amb la seua assistència la dinàmica de creixement d’aquesta fira de l’ocupació, ique ha ncrementat el nombre d’oportunitats laborals i participació any darrere any.

El Fòrum ha arrancat amb una conferència de la professora Alicia Martí Climent, on el públic assistent ha pogut conéixer de primera mà quin és el procediment i funcionament de les borses d’ocupació públiques per al cos docent, els diferents tipus de places oferides, els requisits de titulació i certificacions acadèmiques o temaris d’oposició per al cos docent, entre altres qüestions abordades.

Seguidament, l’aula d’expressió corporal-gimnàs, habilitada per primera vegada per a acollir aquest esdeveniment, ha acollit la benvinguda institucional, a càrrec de la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació de la Universitat de València, Ángeles Solanes Corella. La vicerectora ha posat en valor la tasca que desenvolupen els Fòrums d’Ocupació UV, que acosten a l’estudiantat a l’àmbit de la inserció laboral. “La finalitat del dia de hui és que conegueu les diferents realitats professionals del vostre sector, dins de l’objectiu que té la Universitat de València com a formadora del seu alumnat en els millors coneixements, capacitats i oportunitats”, ha matisat.

Juntament amb la vicerectora, Rosa Isusi, vicedegana d'Estudis, Professorat i Qualitat de la Facultat, i María Alcantud Díaz, vicedegana d'Internacionalització i Cooperació al Desenvolupament, han recordat a l’estudiantat la importància d’aquest tipus d’esdeveniments per a construir el seu futur professional, amb un ventall de més d’una trentena d’empreses participants en el seu abast.

Així mateix, a través de la taula redona sobre experiències professionals en l’àrea de l’educació, les persones inscrites al Fòrum han pogut escoltar els testimonis de professionals d’aquesta àrea en la seua pràctica diària.

Administracions públiques, entitats socials, sindicats, editorials, així com els serveis que la Universitat de València formen la llista de les més de trenta empreses i entitats participants que l’estudiantat de Magisteri han pogut visitar en els seus estands al llarg de tota la jornada, amb una presència destacada de la Fundació València Activa, Labora-GVA, Acadèmia Ados, CEN Oposiciones, Magister i els sindicats ANPE i STEPV.

Fòrums d’Ocupació 2023-2024

Després de la celebració del Fòrum de Magisteri, els Fòrums d’Ocupació de la Universitat de València continuaran en el segon quadrimestre, amb el primer encontre a Ciències Socials el 29 de gener. L’agenda de fòrums per a 2024 es completa a la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, el 31 de gener. En febrer, el dia 9, tindrà lloc el Fòrum d’Ocupació de l’àrea de Ciències de la Salut, al Campus de Blasco Ibáñez. Seguidament, el de Dret serà els dies 14 i 15. Després, a Geografia i Història el dia 22, i a Filosofia i Ciències de l’Educació el dia 28. Ja al mes d’abril, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria ETSE se celebrarà el Fòrum d’Ocupació el dia 30. 

Les persones interessades a participar en aquests fòrums trobaran tota la informació en el web UVocupació.

El Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València és una iniciativa organitzada pel Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, a través del servei d’UVocupació i la Fundació General UV.

Més informació: