Més de 60 rectores de tota Europa es reuneixen a la UV

  • Gabinet de la Rectora
  • 6 de maig de 2022
 

La UV ha acollit els dies 2 i 3 de maig les jornades i l’assemblea general d’EWORA, l’Associació de Dones Rectores d’Europa. Durant aquestes jornades desenvolupades en l’edifici històric de la Universitat, La Nau, visitaren el Jardí Botànic i varen ser rebudes a l’Ajuntament de València.

L’edifici històric de la Universitat de València ha acollit el segon encontre de l’Associació Europea de Rectores (EWORA). Les jornades, que duien per nom, Visualitzant el futur de l’educació superior: expectatives, oportunitats i desafiaments per al lideratge, i que ha estat ajornat en dues ocasions com a conseqüència de la pandèmia per COVID-19, han comptat amb taules rodones, conferències magistrals, debats, sessions de treball i molt més, han propiciat el debat sobre el “nou lideratge” en l’educació superior.

Les 60 rectores de tota Europa participants van poder gaudir en la conferència inaugural de les ponències de la presidenta d’EWORA, Gulsun Saglamer; la delegada de Polítiques d’Igualtat de Crue, la rectora de la Universidad de Huelva, M. Antonia Peña; la vocal del Comitè Permanent de Crue i rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón; i de la presidenta de Crue-Professorat, rectora de la Universitat de València i amfitriona de l’encontre, M. Vicenta Mestre.

A continuació, les participants van poder escoltar i reflexionar sobre les aportacions que van oferir la presidenta del Consell d’Estat i de la Fundación Mujeres por África, M. Teresa Fernández de la Vega; la secretària d’Estat d’Investigació, Carmen Vela; i de la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, M. José Filgueras, al voltant de la promoció de la igualtat de gènere com un valor universitari i les polítiques per a una major i més efectiva igualtat de gènere en un món post pandèmia.

El segon dia va estar reservat per a les sessions de debat i treball en les que es plantejaren qüestions com, com millorar i diversificar el lideratge en les universitats europees, com aconseguir que hi haja millors oportunitats per a que les dones puguen accedir als llocs de direcció, com crear oportunitats de finançament per a la igualtat de gènere, entre d’altres.

L’encontre no solament va abastar la vessant científica i aprofitant l’espai de l’edifici de La Nau, les participants van conèixer de primera mà la història de la Universitat de València a través dels espais de l’edifici històric. També van poder visitar el major museu viu de la Universitat, com és el Jardí Botànic, acompanyats per la colla de Dolçainers i Tabaleters de la UV.

A més a més, van poder conèixer la història de la nostra ciutat en la visita a l’Ajuntament de València. Visita en la que van ser rebudes per la regidora d’educació, Maite Ibáñez, i varen veure la Sala de Cristall, l’hemicicle i l’arxiu històric. Com acomiadament, en una jornada marcada per les fortes pluges, la Tuna de Dret de la UV junt a membres de la Tuna de Ciències van oferir una actuació a l’edifici de La Nau.