La meteoròloga Victòria Rosselló tanca el cicle dedicat a Jerónimo Muñoz amb una conferència sobre els cometes

  • Gabinet de Premsa
  • 2 de juliol de 2023
 
Victòria Rosselló. Foto. ÀPunt Mèdia
Victòria Rosselló. Foto. ÀPunt Mèdia

La cap de Meteorologia d’ÀPunt Mèdia, Victòria Rosselló Botey, oferirà aquest dimarts 4 de juliol la conferencia ‘Els cometes en els segles XVI i XVII’ amb la qual es tancarà el curs ‘Cinc segles mesurant l’univers (a propòsit del V centenari del naixement de Jerónimo Muñoz)’. La xarrada, que començarà a les 17 hores en l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic, està oberta al públic i es podrà seguir també online en l’adreça http://www.uv.es/eventos/.

Victòria Rosselló Botey és llicenciada i doctora en Física i diplomada en Egiptologia per la Universitat de València. En l’actualitat és cap de Meteorologia d’ÀPunt Mèdia. Compagina l’activitat com a gestora i comunicadora de la informació meteorològica amb la investigació en Meteorologia i Història de la Ciència. Entre les seues publicacions estan Tradició i canvi científic en l’astronomia espanyola del segle XVII (Universitat de València/CSIC, 2000) i el llibre de divulgació No dispareu al meteoròleg.

Jerónimo Muñoz (Valencia, dr. 1520-Salamanca, 1592) és un dels científics més destacats de la història valenciana i espanyola. Va ser catedràtic d'hebreu a la Universitat d'Ancona i de matemàtiques i astronomia a les de València i de Salamanca. En la seua època va disfrutar d'un enorme prestigi a Espanya i a Europa, sobretot gràcies als seus treballs sobre la supernova de 1572, citats i comentats per alguns dels millors astrònoms europeus. Treballs que encara hui en dia mantenen l’interés per als astrofísics que estudien el romanent d'aquest fenomen. El primer mapa del llavors regne de València, editat per Abraham Ortelio a Anvers, es va basar en els treballs de Muñoz i es pot considerar obra seua. La tasca de Muñoz va ser continuada pels seus deixebles, professors a València i Salamanca o cosmògrafs al servei de la Corona en el Consell d'Índies.

Més informació: