Mètode analitza l’ús de l’storytelling en ciència en el seu nou número

  • Mètode
  • 22 de desembre de 2023
 
Nou número revista Mètode dedicat a l'Storytelling

El monogràfic del número 119 se centra en com les històries ajuden a transmetre i difondre la ciència.

Les històries han acompanyat la humanitat des dels seus inicis. El nou número de Mètode posa el focus en l’storytelling com a eina per a la divulgació científica. Baix la coordinació de Bienvenido León, catedràtic de Comunicació de la Ciència en la Universitat de Navarra, el monogràfic «#Storytelling: La ciència a través d’històries» presenta l’ús de les històries en ciència des de diferents enfocaments, des de les noves tecnologies o la seua aplicació a l’ensenyament, fins al paper de les narracions en la història de la ciència i el desenvolupament científic.

El número ha comptat amb la col·laboració de Hilda Paola Muñoz-Pico (Universitat Internacional de l’Equador); Daniel Gamito-Marques (Universitat Nova de Lisboa); Aleida RuedaCecilia Rosen i Javier Crúz-Mena (Universitat Nacional de Mèxic); i Wiebke FinklerLloyd Spencer DavisDiane RuwhiuLoic LiNikki LloydNicola Beatson i Lei Zhu, tots de la Universitat d’Otago (Nova Zelanda).

El número, a més, ha comptat amb la col·laboració de l’artista i fotògraf català Joan Fontcuberta, autor de l’obra que il·lustra la portada, així com dels separador interiors del número, pertanyents a la sèrie «De rerum natura».

Explorant diferents territoris

El nou número també explora l’estudi dels episodis meteorològics del passat, la conservació de l’Amazones, la desconeguda fauna dels deserts o la història de la indústria del cànem al Pirineu, així com curiositats etnobotàniques de la magrana. A més, la revista inclou una extensa entrevista a la biòloga Loeske Kruuk, catedràtica de Biologia de la Universitat d’Edimburg, especialista en processos evolutius i ecològics de les poblacions d’animals salvatges.

Com és habitual, Mètode tanca el número amb recomanacions editorials i les seccions dels seus col·laboradors, entre els quals es troben les signatures de Ramon FolchXurxo MariñoEsther SamperAlma BrachoPere EstupinyàEster Desfilis o Roberto García Roa.

Consulta l'índex del número