Microcredencials, el nou format per a la formació contínua

  • Fundació Universitat-Empresa
  • 11 d’abril de 2022
 
Imagen de la noticia

Si sempre ha sigut una màxima la formació al llarg de tota la vida, la velocitat amb la qual es mou el món laboral actual, de la mà de la tecnologia, està convertint aquesta màxima en obligatòria.

Segons dades del Fòrum Econòmic Mundial, la meitat dels professionals actuals, independentment de la seua qualificació inicial, hauran d’actualitzar les seues competències en els pròxims cinc anys i el 65 per cent dels treballs que faran els nascuts en la generació Z encara no existeixen.

Amb la finalitat d’oferir cursos especialitzats actualitzats i abastar les necessitats de formació dels professionals, compten o no amb titulació universitària, la Universitat de València ofereix formació contínua per al curs 22/23 a través de certificats de formació contínua i microcredencials universitàries.

La seua oferta, aprovada recentment, inclou un total de 224 cursos de formació permanent, que contempla títols propis de postgrau i cursos de formació contínua. La novetat de la formació contínua respecte a la formació de postgrau és que en qualsevol moment del curs acadèmic 22/23, es pot presentar un curs, en format de mircocredencial (de fins a 14 crèdits ETCS) o de certificat, amb una duració entre 15 i 30 crèdits ETCS.

Qui pot realitzar un certificat o una microcredencial universitària?
Poden accedir a aquesta mena de formació contínua persones que desitgen ampliar i actualitzar els coneixements, competències i habilitats formatives o professionals que contribuïsquen a una millor inserció laboral. Poden o no comptar amb titulació universitària prèvia.

Qui pot presentar un certificat o una microcredencial?
Els cursos de formació contínua es podran presentar a demanda d’una empresa o institució, que podrà proposar els continguts del curs i l’àmbit al qual es dirigirà. Així mateix, el professorat universitari, personal investigador o personal d’administració i serveis de la Universitat podran presentar programes de formació contínua, sempre que compten amb el suport acadèmic o econòmic d’una empresa o institució.